Káposztás paszulyleves kolbásszal
sponsored links
Úgy látszik picit elkiabáltam ezt a végre itt a tavasz dolgot. Na sebaj! A pozitív életfelfogás jegyében, azonban ebben az a jó, hogy ilyenkor még fõzhetünk tartalmas, téli leveseket. Ahogy szökik fel a hõmérõ higanyszála fordítottan arányosan érzek kedvet, olyan ételek elkészítéséhez, aminek akár egy összetevõje is képes órák hosszáig két vállra fektetni, és csak a kanapén pihegek evés után. A nagy hidegben viszont nem is tudok jobbat elképzelni az ilyen tömény tobzódásnál. Egy kárpátaljai klasszikusról van szó, ezért a címben szereplõ ízes paszuly szó. Annyit még elárulok, arra az esetre, ha a kép nem lenne elég árulkodó, hogy a paszuly nem más mint a bab.
Hozzávalók:
kb. 30-50dkg száraz bab (leöblítjük egy éjszakára beáztatjuk)
0,5 kg füstölt tarja, kolbász, csülök vegyesen
0,5 kg savanyú káposzta
2 babérlevél
4 ek liszt
1 fej vöröshagyma ...