Böjti gyökér-leves.
sponsored links
( B o u i l l o n m a i g r e a u x r a c i n e s . )
(95. oldal)
A böjti leveseknél nagy gond fordítandó arra, hogy miután ezek nagyobbrészt növényi alkatrészekbõl állanak, ezen növényi alkatrészek a hiányzó állati alkatrészeket - ha táperõre nézve nem is - de legalább ízletességre nézve pótolják.
A böjti gyökér-leves következõ módon készül:
Egy kasszerolba finom szeletekre vágva adunk négy darab sárga répát, hat vöröshagymát, három párhagymát, két fej zellert, mindezeket természetesen tisztán megmosva. A kasszerolban ezeket tiz dekagramm friss vajjal megpirítjuk úgy, hogy a zöldségnemû a pirítás következtében szép arany-sárga színt kapjon.
Ekkor felöntjük három liter friss vízzel, adunk hozzá fél liter szemes borsót, kevés petrezselyem zöldjét, pár ...