Csicsókás medvehagyma krémleves
sponsored links
Mert medvehagymából sose elég. A szezonja most kezdõdik és sajnos olyan rövid, hogy aki szereti, annak ezen rövid idõ alatt kell elraktároznia minél több élményt jövõ ilyenkorig. Még akkor is, ha a blogokon rengeteg medvehagymás recept van és néha úgy érezzük, a könyökünkön jön már ki. Mivel egy kedves ismerõsömnek a napokban meséltem errõl a növényrõl, és õ nem tudta mi fán terem, hiszen nem olvas gasztroblogokat (kivéve az enyémet) és piacra sem jár, úgy gondoltam ennek a receptnek itt a helye. A csicsóka krémlevesekben remek helyettesítõje a burgonyának. A krémleveseket alap esetben nem szoktam burgonyával sûríteni, azt megteszi a zöldség maga. Kivételek ez alól a leveles növények. A csicsóka sokkal egészségesebb, mint a burgonya, ennek a levesnek pedig remek ízt adott.
Hozzávalók:
2 fej salotta hagyma
2 csokor (200 g) medvehagyma
olívaolaj
olívaolaj
2 nagyobb gumó csicsóka
1 l zöldségalaplé ...
1 l zöldségalaplé ...