Tárkonyos csirkeraguleves
sponsored links
Nem a legnagyobb kuriózum, de én nagyon szeretem, és egyszerûségük ellenére kevesen készítik jól a raguleveseket. Pedig sokkal rövidebb idõt vesz igénybe, mint egy igazi húsleves, hiszen a felaprított hús elõsütésével kezdõdik a munka, így a fõzési idõ gyakorlatilag a többi alapanyag megpuhulásáig tart. Inkább arra kell ügyelni, hogy ne fõzzük túl: az épphogy megfõtt, enyhén roppanó zöldségekkel az igazi. Szárított tárkony egész évben a rendelkezésünkre áll, de már friss formájában is elérhetõ. Ez most egy jó kis tavaszköszöntõ leves lett, és természetesen olyan sûrû, hogy megáll benne a kanál!
Hozzávalók:
- 1 kicsontozott csirkemell
- 300 g barna csiperkegomba
- 300 g borsó
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csomag friss tárkony
- 1/2 kávéskanál õrölt tárkony ...