Tárkonyos csirkeraguleves

2012-03-30

sponsored links

Nem a legnagyobb kuriózum, de én nagyon szeretem, és egyszerûségük ellenére kevesen készítik jól a raguleveseket. Pedig sokkal rövidebb idõt vesz igénybe, mint egy igazi húsleves, hiszen a felaprított hús elõsütésével kezdõdik a munka, így a fõzési idõ gyakorlatilag a többi alapanyag megpuhulásáig tart. Inkább arra kell ügyelni, hogy ne fõzzük túl: az épphogy megfõtt, enyhén roppanó zöldségekkel az igazi. Szárított tárkony egész évben a rendelkezésünkre áll, de már friss formájában is elérhetõ. Ez most egy jó kis tavaszköszöntõ leves lett, és természetesen olyan sûrû, hogy megáll benne a kanál!
 
Hozzávalók:
 
 
-          1 kicsontozott csirkemell
-          300 g barna csiperkegomba
-          300 g borsó
-          2 sárgarépa
-          1 petrezselyemgyökér
-          1 közepes fej vöröshagyma
-          1 gerezd fokhagyma
-          1 csomag friss tárkony
-          1/2 kávéskanál õrölt tárkony ...

Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/03/30/ta...

sponsored links

Keres?s