Tárkonyos csirkeraguleves
sponsored links
Az utóbbi hónapokban minden bejegyzésem magyarázkodással kezdõdik, úgyhogy ezúttal most ezt inkább kihagyom. Inkább csak azt mondom el, hogy ez a leves se most készült, bõven hideg idõk jártak még, amikor bekanalaztuk. De tekinthetjük joker-levesnek is, mert forrón és langyosan is finom, és savanykás íze miatt a melegebb idõszakban is jólesik.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkecomb filé (vagy mell, ha a szárazabb falatok jobban csúsznak, és persze pulykahúsból is elkészíthetõ)
- kb. 30 dkg csiperke
- 1 bögre zöldborsó (nyáron friss, télen fagyasztott)
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 csokor friss vagy kb. 1 csapott ek. szárított tárkony
- 2 dl tejszín
- 1 kisebb fej vöröshagyma ...