Üde zöld és savanykás: Medvehagymás-joghurtos zellerkrémleves

2012-03-28

sponsored links

medvehagymas zellerkremleves

Két legyet ütöttem ezzel a levessel egy csapásra, rögtön két zöldséget kipipálhattam a márciusi listámról. A zeller volt számomra szokatlanabb hozzávaló, ezidáig húsleves-alapanyagként tekintettem rá (nála már csak a karalábéval bánok mostohábban). Tény, hogy erõteljes íze miatt elég megosztó zöldség, viszont így krémleves formájában, joghurttal savanyítva egész jól meg lehet vele barátkozni. A medvehagyma mint ráadás dob még egyet a leves ízén és küllemén is. Próbáljátok ki!

Hozzávalók:

néhány ek olaj
1-2 ek vaj
50 dkg zeller (tisztítva)
1 közepes krumpli
2 kisebb vöröshagyma
1 csokor medvehagyma ...


Folytats a blogon ... kicsivu.hu/archives/2012/03/28/Ude_zo...

sponsored links

Keres?s