Citromos-rizses görög leves (avgolemono) krémes változatban
sponsored links
Volt szerencsénk egy apró, kedves, görög szigeten nyaralni pár éve. Szerettük az emberek mentalitását, a meseszép környezetet, a pici szárazföldet körülölelõ tengert és persze az ínycsiklandó mediterrán ételeket. El is határoztuk, hogy semmi mást nem hozunk szuvenírként, csak egy szakácskönyvet.
Ezt a különlegesen ízletes levest ez a szakácskönyv inspirálta, az autentikus receptben a rizs a zöldség összetevõkbõl készült alaplében fõtt, majd ezt sûrítette a citromos tojással, végül koronázta a garnélával. Annyit változtattam, hogy a zöldségeket is "hasznosítottam" a levesben, így egy nagyon finom krémleves készült :-)
CITROMOS-RIZSES GÖRÖG LEVES KRÉMES VÁLTOZATBAN 4 személyre
2 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 db kicsi zellergumó
10 dkg rizs (lehet barna is)
1 db tojás (bio, vagy szabadtartású) ...