Citromos-rizses görög leves (avgolemono) krémes változatban

2012-03-28

sponsored links


Volt szerencsénk egy apró, kedves, görög szigeten nyaralni pár éve. Szerettük az emberek mentalitását, a meseszép környezetet, a pici szárazföldet körülölelõ tengert és persze az ínycsiklandó mediterrán ételeket. El is határoztuk, hogy semmi mást nem hozunk szuvenírként, csak egy szakácskönyvet.

Ezt a különlegesen ízletes levest ez a szakácskönyv inspirálta, az autentikus receptben a rizs a zöldség összetevõkbõl készült alaplében fõtt, majd ezt sûrítette a citromos tojással, végül koronázta a garnélával. Annyit változtattam, hogy a zöldségeket is "hasznosítottam" a levesben, így egy nagyon finom krémleves készült :-)


CITROMOS-RIZSES GÖRÖG LEVES KRÉMES VÁLTOZATBAN 4 személyre

2 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 db kicsi zellergumó
10 dkg rizs (lehet barna is)
1 db tojás (bio, vagy szabadtartású) ...

Folytats a blogon ... www.receptmuves.hu/2012/03/citromos-r...

sponsored links

Keres?s