Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Desszertek
sponsored links
Kekszes krémesEz még az elsõ kipróbált receptjeim közül való, Andi konyhájában találtam. Még anno el akartam készíteni a cukrászdai krémest, de végül ez lett helyette. Nekünk jobban ízlett, mint a másik. Nagyon hamar elfogy mindig, ha ezt készítek, csak nehéz ... |
Tovbb... |
Téli tiramisuAzt hiszem, errõl a desszertrõl ez az élethû kép. Lefotózhattam volna még egészben, de pár másodperc múlva úgyis ez lesz a sorsa. Jobb szokni ezt a látványt. : )Egy egészen átvariált tiramisu, nem sok köze van az eredetihez, pusztán az elkészítési módjuk hasonló. A babapiskótát fahéjas mézestésztára cseréltem, a kávét frissen facsart narancslére, a likõrt limoncellóra, a tojást elhagytam, a ... |
Tovbb... |
NUTELLÁS KRÉMDESSZERTItt egy pillanatok alatt elkészíthetõ finomság receptje.... Elõzõ nap készítsük el, jót tesz neki, ha a hûtõben áll 1 éjszakát. NUTELLÁS KRÉMDESSZERT ... |
Tovbb... |
Mandarinos proseccozseléA héten valószínû, csak ilyen "újramelegített" recepteket hozok (ez a Szufléban már megjelent, és most találtam meg a blogra fotózott változatát). Könnyû kis desszert azoknak, akik szeretik a lágy zseléket. A prosecco és friss gyümölcslevek párosítása közkedvelt dolog Olaszországban. Szezonálisan változik, mikor, mivel keverik. Idén nyáron pl. olyan Bellini koktélt ittam, amelyhez a szemem ... |
Tovbb... |
Kávé mousse, kávés joconde, karamell panna cotta és kávés fehér csokoládé ganacheIgen, igen ez mind egyetlen pici kocka alakú tortácskában! Elég sokáig tervezgettem, hogy mi legyen és hogyan. Végül több verzió született, majd szép sorjában jönnek azok is, de úgy gondoltam, hogy ez a kávés most tökéletes lesz amolyan elköszönésként. Holnap ugyanis irány Budapest, igaz jövõ hét elején már újra itt leszek! De térjünk vissza a lényegre! Nem lehet mindig csak csokoládés ... |
Tovbb... |
Egészséges "habzsi-dõzsi" :)A mai banánt egy kicsit felturbóztam. :) Hozzávalók - 4 személyre ... |
Tovbb... |
Mascarpones krémtúró málnávalSzinte minden nap eszem édességet ha van és hát az általában úgy van. :) Jöjjön most egy egyszerû, gyorsan elkészíthetõ desszert ahol az édes a savanykással alkot kitûnõ ... |
Tovbb... |
Részeges almakarikák bundában, vaníliás, habos grízpudinggal |
Tovbb... |
Fahéjas panna cotta karamellizált almávalSzenvedélyes receptgyûjtõ lettem! Szeretem az elektronikus recepteket is böngészni, sõt nagyon sok idõt eltöltök velük, de a papírforma maradt az abszolút kedvencem. Megõrülök a szakácskönyvekért, sütõs-fõzõs magazinokért. Mindenhol ... |
Tovbb... |
Sült fagylalt marcipánnal és málnával és facebook játék |
Tovbb... |
Almás metélt tésztaEz az étel a süssünk , fõzzünk sorozat 32- ik részébõl van ( Magyaros ételek ) Amit hozzáfûznék : egy dolgot rontottam csak el ennél az ételnél : azt hogy csík leves tésztát használtam. De nem volt itthon ... |
Tovbb... |
nincs címLimoncellos tiramisu mandulávalEgy olasz finomság, desszert, a tiramisu, ezuttal nem Amaretto-val,, hanem ... |
Tovbb... |
Mákom volt - Mákos guba kicsit másképpSztori Bevallom õszintén, nem szeretem annyira a magyar konyhát, azaz evésnél még oké, de ha fõzni kell, szívesebben válogatok ... |
Tovbb... |
Szilvaízes puliszkatekercsA puliszkát nagyon szeretjük. Pörkölttel, paprikással, túróval, "disznóságokkal", tejjel, rántottával, hallal, bármivel. Most viszont gondoltam egyet, és édesen készítettem el. Isteni lett. Igazi hagyományos "falusi" ... |
Tovbb... |
Málnás zabkásapudingA porridge iránti rajongásom töretlen. A királynõ még mindig a Donegal Oatmeal Cream. Ennek egyszerûsített változata a ... |
Tovbb... |
Crème brûléeÉgetett krém (ilyet bármikor tudok, de a legjobban az égetett pirítós megy) ... |
Tovbb... |
Stíriai metéltMostanában nem teszek fel új képeket,recepteket:(:(,hiába sütök fõzök,csak ritkán fotózom is le.Szerintem stíriait már tettem ide,de gondolom,inkább kétszer,mint egyszer sem.Nekem nagy kedvencem,bárhol,bármikor :) ... |
Tovbb... |
Fehér csokis krémmel töltött kosárkák málnávalHozzávalók a kosárkákhoz ... |
Tovbb... |
PapanașiNincsen magyar megfelelõje... lehet nevezgetni, túrós fánk, tehentúrós lángos... de megefelelõrõl én nem tudok. Hagyományos román desszert és mennyei. Mielõtt megkóstoltam volna, nem értettem mi benne annyira jó. Végül egy otthoni étteremben ... |
Tovbb... |
Ennyi: GesztenyepüréKezdem kellemetlenül érezni magam, hogy egy vajkrémes csokitorta után van képem egy nyamvadt gesztenyepürét kiposztolni. Ugyanakkor nyilván mégis helyénvalónak érzem, hiszen valamiért éppen ezt ... |
Tovbb... |
Epres tiramisuEddig egyszer készítettem tramisut, és nem tudom hogy történt, hogy nincs fenn a blogon. Igaz, amilyen finom, azt sem értem, hogy miért csak ilyen ritkán készül.:D Kiegészítésként csináltam a pónis tortához. Bár amennyire tele volt már mindenki, bõven ... |
Tovbb... |
TejberizsÉn nem szeretem a tejberizst! Soha nem is szerettem. De apa szereti és eddig összesen egy, azaz 1 alkalommal készítettem életemben, monjuk az gyümölcsrizs volt, de mindegy is. Most eljött az ideje, mert a minap felemlegette, hogy ... |
Tovbb... |
CsászármorzsaAzaz smarni. Nálunk nagymamám nyomán ezen a néven futott, több más érdekes, ma már viccesnek hangzó szó mellett. "ó-vazsmegyei" nyelvlecke következik, tegye fel a kezét, aki ismeri a következõ szavakat: firhang, spilózni, sróf, mácsik ... |
Tovbb... |
Újra hódít a panna cotta...Már volt egyszerû tejszínes, kávés, és epres-joghurtos, és most itt a legújabb: rumos-étcsokis. Talán a csokitól, vagy a zselatinlapoktól kicsit kevésbé lett ruganyós állagú, de eszméletlen finom lett az ... |
Tovbb... |
Ha van karamellizáló pisztoly, van créme bruléeMár nagyon régóta fantáziálok a créme brulée-rõl, a blog indulása óta akarom a dolgot, de karamellizáló pisztoly nélkül nem lehet persze. Akárhányszor jártunk Gerivel konyhai szaküzletekben, valamiért egyszer sem engedte nekem, hogy vegyek, szóval nem tudom mióta õrizgethette azt a pink színû pisztolyt (ami tökéletesen illik a Bébicsirke arculathoz), amit végül ... |
Tovbb... |
Citrusos tiramisu partifalatHogyan születik új desszert? Na azt pontosan nem tudom, de ez konkrétan úgy, hogy a véletlenek pont ebben a sorrendben rakódtak egymásra, mint ahogyan rétegzõdik a desszert, Ahogy az alkalom szüli a tolvajt, úgy az ötleteket is. Az alkalom a tesóm ... |
Tovbb... |
Lekváros-diós sült almaA szentendrei karácsonyi vásárban a langalló mellett kemencében sült almát is árultak. Ott nem kóstoltam meg, de elhatároztam, hogy itthon is kipróbálom. Így született ez a gyors és egyszerû desszert, ami az illata miatt sem utolsó. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Szilvás gombócNagyon szeretem! Egy jó kis gulyás leves után, szerintem remek befejezése az ebédnek. És bármennyiszer újra lehet melegíteni, nem változik a tésztája. Ez egy krumplis változat, nekem ez vállt be. A receptet még régen Macikonyha oldalán ... |
Tovbb... |
Mini pavlovák becsapósanMármint becsapósan annak, aki azt hiszi, hogy extraszezonban rengeteg sok pénzt kiadok bizonyos dolgokra. Hát nem. Így inkább elárulom, hogy mi történt. Szóval felhalmoztam mostanság a tojások fehérjét. Macaron próbálkozásom volt közel egymás után ... |
Tovbb... |
Diós-mézes? |
Tovbb... |
RizskóchAmi nekem csak rizskóK. Ritkán állok neki, bár szeretjük, mert szerintem egy dobos tortával kevesebb munka van. Megfõzni, kihûteni, megsütni,... De mikor egy nap alatt elfogy egy egész tál, úgy gondolom megérte a fáradságot. Ez most egy új recept, Anya fõztje blogjáról. Kicsit alakítva, nagyon finom rizsfelfújt sikeredett ... |
Tovbb... |
TiramisuVasárnapi ebéd után igazán kellemes, mondjuk nem éppen könnyed desszert, de nagyon finom:):):) Nem érezném fernek, hogy ezt a receptet sajátomként osszam meg, mert semmilyen "specialitás" sincsen benne, így inkább ... |
Tovbb... |
Salzburgi galuskaEzt a Stahl receptet most elõször próbáltam ki, isteni finom, habkönnyû kis desszert. Igazából magában is tökéletes, de Aranyember kedvéért egy kis karamell öntettel is felturbóztam. Ez az öntet a sticky toffee pudding öntete is, csak most kevesebb ... |
Tovbb... |
Xmas recyclingA karácsonyi stollenembõl maradt még egy kis darab, ami még mindig nagyon finom, csak két hét távlatából már kicsit uncsi és el is kezdett száradni. Kidobni elvbõl nem akartam, ezért egy leves utáni tartalmas, kiadós desszert készült belõle. Pontos hozzávalókat nem is írok, csak egy kis útmutatást ahhoz, hogy mindenki a ... |
Tovbb... |
Rizsfelfújt - avagy: rizskochS.k. készült õszibarack-lekvárral Az év elsõ édessége ez az egyszerû, de nagyszerû fogás lett. A sok diós-mákos-krémes sütemény után jólesett ez a könnyû desszert, ami valójában akár fõételként is megállja a helyét egy tartalmas, húsos leves után. Hozzávalók: 80 dkg. rizs 2 l. tej 1.2 l. víz 30-35 dkg. kristálycukor 3 cs. vaníliás cukor 1 db. citrom leve, héja 1 dkg. só 8 db. tojás 10 ... |
Tovbb... |
Kóstoló a múltból a Lipóciában: Almás rizspuding borsodóvalA cikk teljes terjedelmében olvasható a Lipócia magazin 3. számában. Az Újlipótváros kevesebb, mint 100 éve kezdett benépesülni, az itt húzódó fatelepeket bérházak övezte utcák váltották fel. Az ide beköltözõ jómódú polgárság hozta magával szokásait, kultúráját, és természetesen gasztronómiáját. Ilyen beköltözõ ... |
Tovbb... |