Ha van karamellizáló pisztoly, van créme brulée
sponsored links
Már nagyon régóta fantáziálok a créme brulée-rõl, a blog indulása óta akarom a dolgot, de karamellizáló pisztoly nélkül nem lehet persze. Akárhányszor jártunk Gerivel konyhai szaküzletekben, valamiért egyszer sem engedte nekem, hogy vegyek, szóval nem tudom mióta õrizgethette azt a pink színû pisztolyt (ami tökéletesen illik a Bébicsirke arculathoz), amit végül Karácsonyra kaptam meg. Mindenesetre nem hagytam sokáig haszontalanul porosodni, kósza kacsatollakat égettem vele, koktélparadicsomokat sütögettem, majd végül jött a várva várt créme brulée, és nem is gondolná az ember, hogy egy kis tojássárgájából, tejszínbõl és vaníliából egy ilyen különleges dolog kerekedhet. Elsõként ebbõl is az alapverzió készült el, hogy tudjak mihez viszonyítani a késõbbiekben, ha majd variálok az összetevõkkel. De meg kell, hogy mondjam, hogy vannak dolgok, amit kár cifrázni, mert az alap is tökéletes, ezt apukám is igazolta, aki szívesen repetázott volna még belõle, de mivel pont ki voltak számolva az adagok, és mindenki fél perc alatt pusztította el az adagját, erre csak legközelebb kerülhet sor.
Créme brulée (hozzávalók - 6 fõre):
8 dl tejszín (zacskós habtejszínt ajánlom)
fél vaníliarúd
6 tojássárgája ...