Szilvás gombóc
sponsored links
Nagyon szeretem! Egy jó kis gulyás leves után, szerintem remek befejezése az ebédnek. És bármennyiszer újra lehet melegíteni, nem változik a tésztája. Ez egy krumplis változat, nekem ez vállt be. A receptet még régen Macikonyha oldalán találtam, egy kis átalakítással, természetesen. Egész évben készíthetjük, akár barackkal, eperrel, na de a szilvás az igazi!
A recept:
Hozzávalók: 12 db szilva vagy szilvakompót, 12 db kockacukor, 600 g krumpli, 50 g liszt, 30 g étkezési keményítõ, 1 ek. gríz, 2 tojássárgája, 1 csipet só,rum, vaj, étolaj, 3 dl zsemlemorzsa,
A krumplit meghámozzuk, sós vízben puhára fõzzük és krumplinyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a lisztet, keményítõt, tojások sárgáját, a grízt és tésztát gyúrunk belõle. A szilvákba a mag helyére tesszük a kockacukrot, amit egy kicsit meglocsolunk rummal vagy rumaromával. A tésztát kicsit vastagabbra nyújtjuk, lisztezett felületen, mert tapad. Majd 12 részre osztjuk és ...