Mákom volt - Mákos guba kicsit másképp

2012-01-15

sponsored links

Sztori

Bevallom õszintén, nem szeretem annyira a magyar konyhát, azaz evésnél még oké, de ha fõzni kell, szívesebben válogatok olasz receptek közül. A pörköltöt, borsostokányt és egyéb nehéz magyaros kajákat ráhagyom anyukámra, úgyse tudnék nála jobbat csinálni. :) Ha mégis készítek magyar kaját, szeretem kicsit "megreformálni", átalakítani, tovább gondolni a receptet. Ha lesz saját családom gyerkõcökkel, biztos, hogy fogok nekik hagyományos magyar ételeket fõzni, de csak annak tudatában, hogy az én lekvárosderelyém sose lesz olyan, mint a nagymamámé volt, az én húslevesem sose lesz olyan, mint anyukámé...Akkor minek is próbálkozzak ugyanolyannal? Bele kell vinni az én ízlésemet, stílusomat, és a nagymamám és anyukám szeretetét, ennyi a titok nyitja :)

A mákos guba nálunk egy tipikus szombati ebéd szokott lenni, valamilyen kiadósabb levessel. Én most kicsit továbbgondoltam: kalácsból készült, meggyel, és rakottasszerûen rétegeztem, vaníliapudinggal lecsorgattam. Ugye, jól hangzik? :)

Hozzávalók

  • 1 egész szikkadt kalács
  • 1 liter tej
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 10 dkg fagyasztott meggy
  • vanillincukor ...

Folytats a blogon ... coconutsandso.blogspot.com/2012/01/ma...

sponsored links

Keres?s