Papanași

2012-01-13

sponsored links


Nincsen magyar megfelelõje... lehet nevezgetni, túrós fánk, tehentúrós lángos... de megefelelõrõl én nem tudok. Hagyományos román desszert és mennyei. Mielõtt megkóstoltam volna, nem értettem mi benne annyira jó. Végül egy otthoni étteremben beadtam a derekam. Hmm A tejföl... az áfonyalekvár... a túrós fánkszerûség...
Itt Angliában nem olyan nagy trend a tehéntúró, értsd elõször a nevét kellett felkutatnom, aztán magát a túrót. Nem volt olyan egyszerû, meglett, bár nem az az igazi. Örültem neki, mégsem helyettesíthetem minden vágyott túrós receptben mascarponeval a tehéntúrót... mi értelme akkor.

Hozzávalók:
20 dkg tehéntúró
50 dkg cukor
100-120 dkg liszt
késhegynyi ivószóda
vaníliaaroma
csipetnyi só
tejföl ...

Folytats a blogon ... gasztroemi.blogspot.com/2012/01/papan...

sponsored links

Keres?s