Részeges almakarikák bundában, vaníliás, habos grízpudinggal
sponsored links
Gyermekkorom két állandó kedvencét vegyítve, kissé megbolodítva, készítettem el. Szerintem, nincs olyan ember, aki ne ismerné mindkettõt, a bundázott almát, amit hívhatunk úgy is, hogy alma pongyolában és a vaníliás grízpuding, ami pedig más néven habos tejbegríz. Külön-külön is isteni finom mindkettõ, de így együtt pazar! És hogy még fokozzam az ízeket, egy kis almapálinkával, fûszerekkel és karamellel tettem még izgalmasabbá.
Hozzávalók 4 személyre:
4 db nagyobb alma
0,5 dl alma pálinka
2 bõ evõkanál méz
2-3 szem szegfûszeg
1-2 darabka fahéj
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk egy erre alkalmas célszerszámmal, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. A pálinkát összekeverjük a mézzel, a szegfûszeggel, a fahéjjal. Ezzel a "páccal" kenjük meg az almaszeleteket és hagyjuk így pihenni, többször forgassuk át, hogy mindenhol érje.
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg liszt
2 evõkanál cukor
3 tojás
175 ml tej ...