Crème brûlée
sponsored links
Égetett krém (ilyet bármikor tudok, de a legjobban az égetett pirítós megy)
A legegyszerûbb dolgok a legjobbak. Ez a desszert is annyira kézenfekvõ, hogy talán éppen ez a magyarázata annak, hogy többféle néven és több kultúrában felbukkant. Maguknak tudják a franciák, hiszen egy francia szakácskönyvben jelent meg elõször leírva, az angolok, Trinity vagy Cambridge burnt cream néven és meg kell említeni a spanyolok katalán krémjét is. .
Én úgy képzelem, hogy a készítés mikéntje, miként Platón ideái, tértõl és idõtõl függetlenül lebeg az éterben, és adódó pillanatokban az arra érdemesek megsejtik és a tárgyi világban testet adnak neki.
Jóféle sejtelem repítette egy karácsonyi angyal szárnyán az én konyhámba az ehhez szükséges felszerelést, a kis tálkákat és a zsebsárkányt - már ebbõl is látszik, hogy ez az egyik leginkább ebbe a blogba illõ recept.
Egyszóval kevésszámú hozzávaló szükséges, az elkészítés egyszerû, csak megfelelõ felszerelés kell hozzá.
A hûvös vaníliakrém és tetején a roppanós karamell-lapocskák olyan páros, ami méltán tett globális babérokra szert már abban a korban, amikor a szomszéd faluba eljutni is meglehetõsen bajos volt.
Hozzávalók
250 g tejszín
250 g tej
10 deka cukor ...