Crème brûlée

2012-01-14

sponsored links

 Égetett krém (ilyet bármikor tudok, de a legjobban az égetett pirítós megy)

A legegyszerûbb dolgok a legjobbak. Ez a desszert is annyira kézenfekvõ, hogy talán éppen ez a magyarázata annak, hogy többféle néven és több kultúrában felbukkant. Maguknak tudják a franciák, hiszen egy francia szakácskönyvben jelent meg elõször leírva, az angolok, Trinity vagy Cambridge burnt cream néven és meg kell említeni a spanyolok katalán krémjét is. .

Én úgy képzelem, hogy a készítés mikéntje, miként Platón ideái, tértõl és idõtõl függetlenül lebeg az éterben, és adódó pillanatokban az arra érdemesek megsejtik és a tárgyi világban testet adnak neki.

Jóféle sejtelem repítette egy karácsonyi angyal szárnyán az én konyhámba az ehhez szükséges felszerelést, a kis tálkákat és a zsebsárkányt - már ebbõl is látszik, hogy ez az egyik leginkább ebbe a blogba illõ recept.

Egyszóval kevésszámú hozzávaló szükséges, az elkészítés egyszerû, csak megfelelõ felszerelés kell hozzá.

A hûvös vaníliakrém és tetején a roppanós karamell-lapocskák olyan páros, ami méltán tett globális babérokra szert már abban a korban, amikor a szomszéd faluba eljutni is meglehetõsen bajos volt.

Hozzávalók

250 g tejszín

250 g tej

10 deka cukor ...


Folytats a blogon ... hazisarkany.blogspot.com/2012/01/crem...

sponsored links

Keres?s