Rizskóch

2012-01-08

sponsored links


Ami nekem csak rizskóK. Ritkán állok neki, bár szeretjük, mert szerintem egy dobos tortával kevesebb munka van. Megfõzni, kihûteni, megsütni,... De mikor egy nap alatt elfogy egy egész tál, úgy gondolom megérte a fáradságot. Ez most egy új recept, Anya fõztje blogjáról. Kicsit alakítva, nagyon finom rizsfelfújt sikeredett belõle:-) A recept:

Hozzávalók egy 40x30 sütõtálhoz

400 g rizs, 4 dl víz, 8 dl tej, 100 g vaj, 4 tojás, 150 g cukor, 1 ek. keményítõ vagy finomliszt, csipet só, reszelt mandarinhéj, 1 ek. vanília eszencia
baracklekvár, rumaroma, szörp

A rizst a vízzel felteszük fõni, kevergetve, mert letapad. Addig fõzzük, míg az összes vizet magába nem szívja. Ezután hozzáöntjük a teje, és nagyon lassan, kb. 20-25 perc alatt újra megfõzzük, míg a tej eltûnik, a rizs roppanós lesz. Nem kell ...

Folytats a blogon ... bakeann.blogspot.com/2012/01/rizskoch...

sponsored links

Keres?s