Szilvaízes puliszkatekercs
sponsored links
A puliszkát nagyon szeretjük. Pörkölttel, paprikással, túróval, "disznóságokkal", tejjel, rántottával, hallal, bármivel. Most viszont gondoltam egyet, és édesen készítettem el. Isteni lett. Igazi hagyományos "falusi" étel.
Szilvaízes puliszkatekercs
Hozzávalók: 5 dl tej, 5 dl víz, 20 dkg kukoricadara, 1 teáskanál só, 3 evõkanál cukor, 2 vaníliás cukor; a töltelékhez: 35 dkg szilvalekvár, 1 teáskanál fahéj; a tálaláshoz porcukor.
Elkészítése:
Elõkészítünk egy tiszta konyharuhát, majd letakarjuk egy ugyanakkora méretû sütõpapírdarabbal. Felforraljuk a tejet a vízzel, megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd folytonosan kavargatva beleszórjuk a ...