Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Spenótos rizs - ΣπανακορυζοSpenót. Soha nem kóstoltam a spenótfõzeléket. Így úgy gondoltam, hogy nem is szeretem a spenótot. Egy spenótos-fetás pite elfogyasztása után rájöttem, hogy tévedtem. Na nem eszem minden nap, sõt minden héten sem, de néha azért megeszek egy jó kis spenótos-fetás pitét. A spenótos rizst viszont meg se kóstolom. Az más. Ez csak és kizárólag Kis Fahéj részére készül. Õ imádja. Mit imádja, ... |
Tovbb a blogra ... fahejesfeta.blogspot.com/2011/09/spen... |
Bruschetta.Több blogban találkoztam már a bruschettaval, és mindig el is határoztam, hogy másnap azt készítek vacsorára, de valamiért mindig elmaradt. Tegnap viszont paradicsomszedés közben eldöntöttem, hogy bizony nem váratom tovább, és bruschetta lesz a vacsora. Éppen volt itthon szezámmagos stangli, így azt szeleteltem fel, és sütõben szép ... |
Tovbb a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/09/b... |
Õszibarack és körtebefõttjeimHát ezt is kipróbáltam. A körte saját termés, a legalább 5 éves kis körtefánk idén hozott elõször annyi termést, hogy egyszer jóllaktunk, a többit meg eltettem befõttnek, ugyanis egyszerre érett be az egész fa ebben a melegben. Persze jó pár darab elhullott-leesett menet közben. Sajnos nem az a haj de nagyon finom, zamatos körte, azt sem tudjuk mi a neve, milyen fajta, végül is mindegy, befõttnek mindig jó lesz. Az õsziket meg ... |
Tovbb a blogra ... zsanuaria.blogspot.com/2011/09/osziba... |
Elsõ díjaim és blogtoplistaEnyhén szólva si meglepõdtem, amikor egy hozzászólást találtam a játékos posztomnál Hobbychef-tõl, hogy nézzek be hozzá. (Ha valaki nem tudná - node ki lenne olyan kis pimasz!? - Hobbychef a Hobbychef recepjei: gasztronómiai, kulináris blog szerzõje.) Itt jegyzem meg halkan számára, hogy nagyon sokszor benézek ám hozzá, de mostmár hivatalosan is követõje lettem. :) Hát 2 díj várt rám nála, aminek nagyon örülök! Épp ... |
Tovbb a blogra ... etelekestortak.blogger.hu/2011/09/13/... |
Ismét díjakat kaptamIsmét díjakat kaptamVicuskától a Legjobb receptjeim - avagy az étkezés összetartja a családot blog írójától újra - 1 napon belül másodszorra - megkaptam az alábbi díjakat. Jól esett, mert azt mutatja, hogy vannak akik kedvelik, s figyelemmel kísérik írásaimat. Köszönöm szépen. ... |
Tovbb a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/09/isme... |
Zöldbab fõzelék egy kicsit másképp, reformosanOlyan ritkán látok a blogokon fõzelékeket, pedig a magyar konyha specialitásai, nagyon finomak, bár én sokáig nem szerettem, ma már nem tudom elképzelni az életemet nélkülük. Próbálom az ételeinket néha-néha egészségesebben készíteni. Gyönyörûvajbabot kaptam a piacon és már nagyon régen ettünk zöldbab fõzeléket. Most a zöldbab fõzeléket is egy kicsit másképpkészítettem. Nagyon ízlett nekünk. Ez is a megtartható kategóriába került. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... ritaennielvezet.blogspot.com/2011/09/... |
Mogyorós csirkemell szilva chutney-valBlogügyileg még mindig visszafogott üzemmódban mûködöm. Ennek most a legfõbb oka, hogy egy fotós találkozón volt alkalmam más gépekkel is megismerkedni, amik elég mély benyomást gyakoroltak rám. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy eladom a mostani szerkót és márkát váltok. Ezért most nem is igen használom a masinát, nem akarom az expo számot növelni. A héten következik egy szenzor tisztítás és kiakasztom rá az eladó táblát. Az új gép beszerzéséig pedig majd válogatok az archívumból és ... |
Tovbb a blogra ... narancslekvar.blogspot.com/2011/09/mo... |
Citromos-joghurtos süteményNem tudom, feltûnt-e, hogy mennyire szeretem a citromos édességeket. Hát ja. Ez van. Citromos, málnás és csokis. Ez a triumvirátus. Úgyhogy gyanítom, hogy nem hõköltök hátra ettõl a citromostól sem. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... www.csakapuffin.hu/2011/09/citromos-j... |
Ételízesítõ házilagÉdesanyám régebb is készített ételízesítõt házilag, aztán egy pár éve kimaradt, most újra készítettem én. Bármilyen ételbe tehetõ, csak az elején kell hozzátenni, hogy ne sózzuk túl az ételeket. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/09... |
Almás piteMacikonyha oldalán találtam a receptet, amelynek az az érdekessége, hogy nem reszelve, hanem gyalulva kerül az alma a pitébe, legutóbb én is így készítettem el. Nem írom le a receptet, mert olvasható a belinkelt oldalon (margarin helyett vajat használtam, a keksz Digestive volt). Érdemes kipróbálni, nagyon ... |
Tovbb a blogra ... fuszerkert.freeblog.hu/archives/2011/... |
Darázsfészekhozzávalók 12-14 darabhoz: 2,5 dkg élesztõ a töltelékhez: ... |
Tovbb a blogra ... fuszerkert.freeblog.hu/archives/2011/... |
Levendulás kekszFriss és szárított levendulavirággal is elkészíthetõ. hozzávalók kb. 20 darabhoz: 100 g puha vaj |
Tovbb a blogra ... fuszerkert.freeblog.hu/archives/2011/... |
Szeptemberi születésnapAz utazás hete ugyan véget ért, de ma újabb sorozat kezdõdik, ugyanis szombaton ünnepeltük Herr Paprika születésnapját, köszöntéshez pedig vacsora is jár, mi legalábbis így döntöttünk, az ünnepelt kérte, én megígértem. Ma megismerhetik az elõételt, holnap beköszön a második fejezet, végül jön a ... |
Tovbb a blogra ... imbisz.blogspot.com/2011/09/szeptembe... |
Snickers süti, kicsit másképpAleda konyhájában láttam meg ezt a sütit, s mivel a snickers csoki nagyon népszerû nálunk, gondoltam ízleni fog a családnak. A kicsit másképp azt jelenti, hogy dió helyett mandulával készült és a krémbe még vaníliás pudingot is kevertem., egyrészt mert túl nagy tepsiben sütöttem a tésztát, alacsony lett a tészta, kevésnek tûnt a krém, másrészt pedig túl ... |
Tovbb a blogra ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/09... |
Szedres parfétorta pillecukorralAz idõ még alkalmas a fagyizásra, szedret is láttam még a piacon, de akár fagyasztott gyümölccsel is elkészíthetõ ez a torta. A recept még az augusztusi Kifõztükben jelent meg. Hozzávalók 26 cm átmérõjû tortaformához a tésztához: ... |
Tovbb a blogra ... mohakonyha.blogspot.com/2011/09/szedr... |
Diós-barackos linzerEz itt most kérem, saját kreáció. Jó-jó, ízre olyan, mint az isler, de azért mégis egy kicsit más. Apró barackdarabok teszik izgalmasabbá a tésztát. Ez persze egy kicsit meg is nehezíti a szaggatást. Éppen ezért érdemes minél kisebb kockákra vagdosni a barackokat. Ötven gramm azért nem olyan sok, ki lehet bírni :) Diós-barackos linzer - kb. 60 db ... |
Tovbb a blogra ... sutisarok.blogspot.com/2011/09/dios-b... |
Az idei csalamádéA lavorban a nagy "kupac":D Egy kedves barátommal beszélgetve szóba került, hogy minden évben teszek el csalamádét a hûvesebb hónapokra. Szó szót követett (némi kóstolás is történt még a tavalyiból) és megegyeztünk abban, ha meghozza a hozzávalókat dupla mennyiségben elkészítem neki is a csalamádét és a végeredményt elfelezzük. Ennek ... |
Tovbb a blogra ... szekimama.blogspot.com/2011/09/az-ide... |
KelkáposztafõzelékHozzávalók: kelkáposzta, krumpli, köménymag, bors, pirospaprika, só, olaj vagy zsír rántáshoz. Elkészítése: Kelkáposztát megmossuk jól, földaraboljuk feltesszük fõni annyi vízzel hogy jól ellepje. Sót és köménymagot teszünk a vízbe. Mikor már kicsit fõtt a káposzta akkor tesszük bele a felkockázott krumplit és ... |
Tovbb a blogra ... takarekoskonyha.blogspot.com/2011/09/... |
Játék-reklámTegnap ahogy böngészgettem az egyik gasztrobloggyûjtõ oldalon, találtam valami érdekeset. Nyomban rá is böktem, és amit ott olvastam, igencsak megbirizgálta a játékos kedvemet. Mivel ez az egyik feltétel a részvételhez, de amúgy is ... |
Tovbb a blogra ... afraasutode.blogspot.com/2011/09/jate... |
Tölteni való paprika "téli napokra"Hozzávalók:zöldpaprika, víz, olaj Elkészítése:A paprikát kellõen megmossuk kicsumázzuk és egymásba pakoljuk .Az üvegekbe alapos kimosás után beletesszük a paprikákat. Vizet felfõzzük jól, majd lehûtjük és a paprikára öntjük hogy ellepje, ezután a tetejére öntünk 1-2 mm vastagságban ... |
Tovbb a blogra ... takarekoskonyha.blogspot.com/2011/09/... |
Narancsos sütõtökleves spenóttal (Kifõztük 2011. szeptember)Ez a recept a Kifõztük magazin 2011. szeptemberi számában jelent meg. Hozzávalók: 1 kg sütõtök 1 db vöröshagyma kb. 1 liter 100%-os rostos narancslé olaj / zsiradék a sütéshez só, bors friss bébispenót A sütõtökbõl kikanalazzuk a magját és egy ... |
Tovbb a blogra ... alexandragasztroblogja.blogspot.com/2... |
Császármorzsa kölesbõlA nap fûszere: "Az emberek változásra vágynak, de közben azt is akarják, hogy minden maradjon a régi." Paulo Coelho Már megint csináltam magamnak a póórblémát. Örültem, amikor a desszertet húztam, sok mindent fontolóra vettem, aztán elvetettem, végül a név kötelez alapon a császármorzsa mellett döntöttem. Csak épp kölesbõl. Már sokszor ki akartam próbálni, ez pedig remek alkalomnak ígérkezett. Csakhogy azt mindig kihagyom a számításból illetve a terveimbõl, hogy ha ... |
Tovbb a blogra ... morzsoka.freeblog.hu/archives/2011/09... |
Töltött tintahalA magyar vagy mindent kiránt, vagy bármit megtud tölteni. Aha. Szkampival töltött tintahal, fincsi mi? ... |
Tovbb a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/09/13/toltot... |
NevesincsBarátaim tették fel a kérdést nem is olyan régen: hogy jut idõm fõzni és a blogot is írogatni Abigél mellett. Akkor még azt feleltem, hogy fõzni amúgy is kell, a bloggal meg általában akkor foglalatoskodom, ha Abigél már elaludt. 8 hónaposan (majdnem 8) megváltozik minden és nálunk már nem elég, hogy anyuka a konyhában tesz-vesz a baba meg szépen nézegeti, vagy ... |
Tovbb a blogra ... dublinfelettazeg.blogspot.com/2011/09... |
Gombás rakottkrumpliNoha napok óta nem volt esõ, ami nem igazán kedvez a gombatermésnek, hegyvidékeken teljében a gombaszezon. Legalábbis nálunk szeptemberben lehet találni a legtöbbféle gombát, ilyenkor érdemes kihasználni a szezont és minél többféle ételt készíteni gombából. Mondjuk, a képen látható finomságot sokkal korábban készítettem, még júliusban, amikor Wise Lady és családja járt nálam. De mint tudjátok, nálunk van egy Gombakirály, aki nem ismer lehetetlent, és mivel ... |
Tovbb a blogra ... fakanalforgato.blogspot.com/2011/09/g... |
Levélen sültIzgatta a fantáziámat ez az édesség. Nem is maga a recept - hiszen egy egyszerû palacsintatésztáról van szó-, hanem az elkészítési módja. Érdekességképpen kipróbáltam. A korabeli szakácskönyvek a levélen sültet a "Legrégebbi magyar tésztaételek" közé sorolják. A kelkáposztalevelekre kent palacsintatésztát hajdanán kemencében sütötték, nagy mennyiségben. Zilahy Ágnes szerint 12 személyre valót el lehet készíteni 4 óra alatt, elfogyasztani 10 perc alatt. Valószínûleg ezért is nem maradt fenn ez a ... |
Tovbb a blogra ... reformkorikonyha.blogspot.com/2011/09... |
Trüffel torta/ hipp-hoppCsütörtökön kaptam egy üzenetet a Facebookon, hogy szombaton ünnepelnék az elmaradt 7. házassági évfordulót, és kellene a már megbeszélt trüffel torta. Sajnos már eléggé el voltam látva munkával arra a hétvégére, így abban maradtunk, hogy egy nagyon egyszerû kivitelû trüffel tortát készítek most csak. Azért a neveik kezdõbetûje és ... |
Tovbb a blogra ... picijuci.blogspot.com/2011/09/truffel... |
Szezonja van: szilvás lepényTele van a piac szilvával, de nincs ezen mit csodálkozni, hisz itt az õsz, még ha a hõmérõ állása nem is ezt mutatja. Én a magam részérõl imádom a 30 fokot, vasárnap olyat strandoltunk a Rukkel-tónál, hogy öröm volt nézni. Méghozzá fõleg azért, mert a népek inkább a naptárnak hittek, mint a szemüknek, ezért gyakorlatilag azt mondhatom, hogy egyedül voltunk a tónál, és ez ... |
Tovbb a blogra ... fakanal.freeblog.hu/archives/2011/09/... |
Gourmandia (és kánaán?)A Gourmandia Cukrászdáról Mirelle-nél (vagy Rékánál?) olvastam elõször. Nagyon jókat. Mivel mostanában rendszeresen hordom édesapámat a Kútvölgyi kórházba a térde elektromos kezelése céljából, kézenfekvõnek tûnt, hogy az ... |
Tovbb a blogra ... gasztrojazz.blogspot.com/2011/09/gour... |
Csupa szilvás piteSzilvaszezonban szilvás pitét sütni alap. Ez a mostani annyiban más, hogy már hetekkel ezelõtt elindult gondolatban, amikor még nem is volt igazán szilva hangulat. Kipakoltam a régi konyhát és találtam az egyik polcon egy évek óta ott bujkáló cukor nélkül eltett szilva lekvárt. Anyuval megállapítottuk, hogy magában ehetetlen, sütiben a helye. A szilvás papucshoz és hasonló nehéz, hájas tésztával elkövetett mutatványokhoz még túl meleg van, ezért inkább egy viszonylag könnyû desszertet, egy klasszikus pitét tettem vele töményebbé.
Csupa szilvás pite ... |
Tovbb a blogra ... www.lilafuge.hu/2011/09/csupa-szilvas... |
SzederdzsemHosszú távollét után újra itt:) Merthogy azért közben elkezdõdött az iskola, de fõztem is, sütöttem is, befõzés is volt. Mától pedig próbálom magam a blogon is utolérni. Igyekszem abban a sorrendben, hogy még mások számára is hasznosítható legyen. A szeder azt hiszem, talán még aktuális. Felénk legalábbis fel-felbukkan még ... |
Tovbb a blogra ... zamatesillat.blogspot.com/2011/09/sze... |
Zebegényi kertbenA nyári kemencében kisült már az õsz, barna kérge ropog a talpaim alatt. Tegnap már hervadt rezeda illatot hozott magával a fáradt alkonyat. Falrepedésben bujdokol a pók, a nap felé száll a nagy szarvasbogár, végre elmúlt ez a rozsdás vas szagú, keserves szülésbe beleizzadt nyár. Nem várok semmit a lepergõ napoktól ... |
Tovbb a blogra ... trendoblog.blogspot.com/2011/09/zebeg... |
SültpaprikaGyermekkorom meghatározó íze. Amióta édesanyám nincs közöttünk, férjhez mentem és apuék is távolabb költöztek, már magamat kel meglepnem, ha valami hazai akarok enni. Szerencsére jó mentoraim voltak, így a hétvégi grillezés keretén belül pár adag sültpaprikát is lesütöttem. Aki még nem evet nem is tudja elképzelni, hogy milyen ... |
Tovbb a blogra ... kiskonyham.blogspot.com/2011/09/sultp... |
Ha böngészni van kedvetek Az alábbi honlapot keressétek fel: www.allegoria.hu. Érdemes. |
Tovbb a blogra ... vajdasaginoiezmegaz.blogspot.com/2011... |
Luxusdesszert maradékokbólCsakhogy két torta közt, bár nem a beígért sósság, valami változatosság is legyen... Szokás szerint tehát kisédes Pierre Hermé után erõsen szabado(sa)n és rusztikus kivitelben. Hiába no, nálam semmi sincs élére vágva (nemsszeretematúlzottsarkosságot..., desszertben sem:)Az eredeti, inspirációs gyönyörûséget tekintsétek meg itt, aki elmulasztja, magára ... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/09/luxu... |
Banános- mogyoróvajas pralinéNem mondanám,hogy szépek,de kíváncsi voltam az íz hatásra. Joanna sütis oldalán találtam a receptet. Banános mogyoróvajas pralinék ... |
Tovbb a blogra ... finomlesz.blogspot.com/2011/09/banano... |