Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Zöldséges csirkeEgész nyáron sült zöldségeket eszünk, hússal-hallal-tésztával, ez most egy turbó változat (elkészítésben és mosogatásban is). Hozzávalók: - 3 csirke felsõ comb, lebõrözve, kétfelé vágva - kávéskanálnyi libazsír vagy valami ilyesmi ... |
Tovbb a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/09/zolds... |
Csokis datolyatortaTudom, már azt várjátok inkább, igen, a VKF összefoglalóval is jelentkezem hamarosan. Rengeteg-rengeteg recept érkezett, aminek nagyon örülök, de egy kicsit több idõt vesz igénybe az összefoglalásuk, mint gondoltam. |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA... |
Szilvás piteIsmét Barbinál "vendégeskedtem", itt bukkantam rá erre a receptre, ami a jó öreg Váncza-féle sütis könyvböl származik (Karácsonyra ajándékötlet magamnak :). Már ránézésre is nagyon megtetszett, hát még amikor megkóstoltam: teljesen olyan a tésztája, mint a nagymamim almáspitéjének! Ezért is neveztem át lepényröl, pitére. Ugye nem baj?! Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... borsandpepper.blogspot.com/2011/09/sz... |
Reggelizzünk! / 10. - Sütõben sült tojást (oeuf cocotte)Sütõben sült tojás - oeuf cocotte Kánikulában, vagy egy személyre talán ne így készítsük a tojást! Azonban, ha több fõre készül a reggeli, kifejezetten praktikus. Pár percre kell csak bekapcsolni a sütõt, gyorsan, egyszerre készül el mindenkié, mutatós, és az ... |
Tovbb a blogra ... gourmetstudio.blog.hu/2011/09/13/regg... |
Befõzés - ajvár és kisdinnyeHa én egyszer beszabadulok a piacra... Akkor önveszélyes leszek. Mert elõször is alig bírom hazacipelni a sok nem tervezett, de meglátott és megszeretett zöldséget, gyümölcsöt, másodszor mindezeket fel is kell dolgozni, megfõzni, megsütni. És olykor nem rendelkezem annyi idõvel, mint egy fõállású háziasszony... No, így jártam ezúttal is. Az ebéd hozzávalóin kívül sikerült beszereznem zöld kisdinnyéket és kápia paprikát, csak úgy, mert megláttam õket. Így aztán az ... |
Tovbb a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/09/13/befo... |
FÜGÉS ÍNYENC SZENDVICSMég a hétvégi nagy hajtást kipihenve, csak addig merészkedtem be a konyhába, míg elkészült ez a fincsi szendvics. Csak ketten ettük a fiammal, mert a többiek nem szeretik az ilyen ínyenc dolgokat. Pedig a füge édes íze, a sonka sóssága és a camamber sajt kesernyés íze, ... |
Tovbb a blogra ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/... |
Dupla szülinapAz úgy esett, hogy ennek a kis családnak már készítettem egy tortát tavaly ilyenkor, aminek komoly utóélete volt, mivel az egyik legjobban sikerült Thomas, a gõzmozdonyos tortát eredményezte, így azóta meg is kellett ismételni. A kis ünnepelt Attilában is mély nyomokat hagyhatott a tortája, mert közölte az anyukájával, hogy márpedig õ éppen ... |
Tovbb a blogra ... jepatojtavan.blogspot.com/2011/09/dup... |
Az elsõ torta megrendelésreés bízok benne, hogy nem az utolsó. Mindazonáltal a tortasütést a hûvösebb idõ beköszöntéig felfüggesztettem, fondanthoz legközelebb csak saját darálású porcukrot használok és továbbra is megtartom a jó szokásomat, hogy az elõvigyázatos tervem B verziójának is legyen menekülési útvonala. Terv: 1. nap piskóták, 2. nap krémfõzés, betöltés, bevonás, 3. nap fondant, díszítés B terv: 2.nap piskóták, krém, 3. nap hajnalban betöltés, napközben díszítés Ahogy megvalósult: 2. nap piskóták, krém, 3. nap hajnali hat órai megállapítás, miszerint a krém tönkrement a ... |
Tovbb a blogra ... szavaa.blogspot.com/2011/09/az-elso-t... |
Hideg kacsamell franciasaláta ágyonFontos családi esemény volt nálunk nemrég, amelyre úgy döntöttünk, csapatmunkában hozzuk össze a fogunk alá valót. Felosztottuk egymás között, ki, mivel készül, így mindenkire csak a feladatok egy adott része jutott, mégis annyi finomság került az asztalra, hogy még csomagolni is tudtunk egy kis útravalót mindenkinek. |
Tovbb a blogra ... fozomasina.freeblog.hu/archives/2011/... |
Ostoros kalács és sonkakrémMa beiratkoztunk könyvtárba Olivérrel. Jobban mondva én iratkoztam be, de azért, hogy Oli már most megismerje és megszeresse a könyvtárat és a könyvtárban rejlõ lehetõségeket. Egyszer már körülnéztünk, de ma volt az elsõ alkalom, hogy választhatott könyvet és egy DVD-t is. Persze lehet azt gondolni, hogy minek egy nagycsoportos óvodásnak könyvtárba járni, de a mai könyv árak mellett azt hiszem, mindenképpen hasznos lépés (ingyenes). Olyan kis aranyos volt a ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... |
Pizzás csigaKevesebb idõm jut mostanában a sütögetésre, ugyanis visszaálltam a dolgozó nõk sorába.:) Szokni kell még az új idõbeosztást, ezért csökkent a tepsik mellett töltött órák száma:) De amint belerázódom, újra sûrûbben leszek jelen a konyhában. Hétvégén szüret volt, ami minket csak a szõlõ feldolgozása formájában érintett. Jól esik ilyenkor valami sós ... |
Tovbb a blogra ... mezeskalacskonyha.blogspot.com/2011/0... |
kovászos uborkaNem szeptemberben szokás a kovászos uborkát készíteni, tudom én azt jól. Most, mégis ekkor került rá sor. Mentségemre szolgál, 33-34 fok van még mindig így a hónap közepe táján, forró napsütés, az õsznek semmi jele . Friss, igazán különleges uborkára leltem a hétvégi piacon, még szinte a virágok is rajta vannak az uborkán, ezt nem lehet ott hagyni, válogatok, vásárolok is bõven. Minek, azt még akkor nem ... |
Tovbb a blogra ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2011/0... |
Toszkán szüreti süteményCsodálatos ízutazás Vannak helyek amihez az ember úgy is vonzódik,hogy nem is ismeri igazán.Nekem az egyik ilyen Toszkána.Nagyon sok évvel ezelött láttam egy gyönyörû képet:dimbes-dombos tájon cédrusok ölelésében egy kõház,elõtte napraforgómezõvel.Én azóta is ilyennek képzelem Olaszország eme szegletét.Azóta láttam útifilmet,képeket,olvastam is róla,de akkor is a napraforgós kép ugrik be elõször.Vannak barátaink,akik többször jártak ott,jól ismerik,s hívtak már bennünket is.Viszont a ... |
Tovbb a blogra ... alegjobbotthon.blogspot.com/2011/09/t... |
Rakott padlizsánRövid idõ alatt egyszerû összetevõkbõl kellett összeraknom valami ételt. A parlagfüves gyötrõdés miatt a legjobb ételféleségek kiesnek, mert kereszt allergének. Ilyen a dinnye, sárgadinnye, uborka, paradicsom, fokhagyma, cukkini, az összes tökféle. A barack, szilva kevésbé, de nagy mennyiségben az is tud gyötörni, mint ahogyan tegnap, amikor reggelire, ebédre, vacsorára ettünk belõle. Befõztünk. Visszatérve a rakott padlizsánra, az még csütörtökön készült, és ... |
Tovbb a blogra ... biobrigi.blogspot.com/2011/09/rakott-... |
A három éves és a csokoládé |
Tovbb a blogra ... csiperke.blogspot.com/2011/09/harom-e... |
FügetortaHa így folytatja az idõ, még nálunk is be fog érni a füge, pedig télen majdnem teljesen elfagyott a fánk. Tavasszal rettentõ késõn kezdett el hajtani, azt hittük, annyi neki, majd valamikor már bõven a nyár közepe után kezdett el egyáltalán termést hozni. Ha minden jól, megy fogunk szüretelni. Addig is fügebeszállító nénim lát el ... |
Tovbb a blogra ... fozzunkolaszul.blogspot.com/2011/09/f... |
Elmaradás - ablakmosás - Rúzsa MagdiNem rajongok a takarításért. Fõleg, van pár tétel a házimunkák listáján, amit kifejezetten rühellek. Például a porszívózás. Amikor összeköltöztünk, meg is állapodtunk, hogy oké, én vállalok minden házimunkát, fõzök, mosok, takarítok, vasalok, de a porszívózás, na azt nem. Nem szeretem. De ezek csak az apróbb dolgok. Vannak azomban nagyobb kaliberû takarítási munkálatok, amik, sajnos, az utóbbi 2 évben, amióta ide költöztem, elmaradtak. Ennek több oka van: egyrészt olyan hirtelen történt minden, én meg féltem bármihez is hozzányúlni a lakásban, nehogy ... |
Tovbb a blogra ... flamcsi.blogspot.com/2011/09/elmarada... |
Tejkrémes piskóta csokimázzalÉn már tudom, hogy finom , de Apácska még nem. Ugyanis maradékból készült. Még mielõtt szabira mentünk, sütöttem egy adag (update) kakaós piskótát egy kis eperhez és tejszínhabhoz. Akkor csak az üvegtálkák aljára vágtam belõle akkorát, amekkora belefért, illetve két adag pohárkrémet csináltam vele, amihez hetyke kis csíkokra vágva, rummal megillatosítva ... |
Tovbb a blogra ... bodzablog.freeblog.hu/archives/2011/0... |
Zöldbõl sárga |
Tovbb a blogra ... faluvgikurtakonyha.blogspot.com/2011/... |
Elsõ nap az iskolában |
Tovbb a blogra ... csaladituzhely.blogspot.com/2011/09/e... |
Háromszoros élvezetEnnek a süteménynek valóban ez a neve, és szerintem igenis találó, mert nagyon finom. Régen, egyik kolléganõm jóvoltából kóstoltam, el is kértem a receptet, de csak most került sor rá, hogy én is elkészítsem. Tudtam hogy a családnak nagyon fog ízleni, mert a krémes sütiket szeretik a legjobban. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2011/09/haroms... |
Vegán kukorica krémleves (recept)A kukoricának még éppen szezonja van, így frissen elkészíthetõ ez a finom, sûrû leves. Fél óra alatt össze lehet dobni egy könnyû, különleges vacsorának hétköznapokon, amikor az egész napos rohangálás miatt már elfáradtunk és csak egy finom egytálételre vágyunk. Hozzávalók (4 személyre): ... |
Tovbb a blogra ... makifood.blogspot.com/2011/09/vegan-k... |
Gyors sós sütemény |
Tovbb a blogra ... konyhatundermese-galedith.blogspot.co... |
Párizsi kockaIme egy kalóriabomba így a nyár végére :-) Hozzávalók: 5 tojás 180 gr cukor 50 gr kakaópor ... |
Tovbb a blogra ... mimimamakonyhaja.blogspot.com/2011/09... |
Joghurtos graham kenyérNincs mit mesélnem, kenyeret kellett sütni és kész :) Igaz, hogy nem joghurtosnak készült, de hát mit tehettem, szórakozott voltam, vagy talán még nagyon korán reggel volt, igy a reggelire szánt joghurtomat belekanalaztam a lisztbe :) na nem mintha megbánta volna az a liszt. Azért leirom, hogy mibõl is készült még :) 1,7 dl viz, 2 evõkanál olaj ... |
Tovbb a blogra ... vikkokucko.blogspot.com/2011/09/joghu... |
Rakott krumpliJó sok tejföllel és tojással szeretem csak igazán. Ahogy összesülnek, a kolbászból kiáramlik a enyhén csípõs íz, a tejföllel szaftot alkotnak, hmmm, kész ízorgia! Nagyon egyszerû étel és könnyedén lehet variálni is. Én most a hagyományos módon csináltam. A krumplit és a tojást megfõztem (a krumplit csak félig) felkarikáztam a hozzávalókat, ami ... |
Tovbb a blogra ... pisztacia.blog.hu/2011/09/12/rakott_k... |
Scalini (Belfast)A nap második ragyogó meglepetése (a Crown lamb stew-ja is meglepetés volt tulajdonképpen, ott azon lepõdtem meg, hogy ... |
Tovbb a blogra ... konyhatunder.blogspot.com/2011/09/sca... |
Egy pohár szeretet - tejszínhabos desszertEz a pohár desszert még a nyáron készült, de csak most jutott eszembe fel is tenni a blogra. Egy nyári napon palacsinta party-ra hívtam a családod, mert joghurtos palacsintát sütöttem. Édesanyám viszont nem szereti a hideg palacsintát semmilyen formában, ezért neki szántam ezt. Friss gyümölcsöm csak a piros ribizli volt, de bármilyen gyümölccsel készíthetõ. A következék kerültek bele: A pohár aljára egy nagy ... |
Tovbb a blogra ... hadnagyhelga.blogspot.com/2011/09/egy... |
Tojásos-leves és sajtos-tészta.A vasárnapi bográcsozás után, (nagyon finom csülökpörköltet fõztem) ma feltett szándékom volt, hogy valami egyszerû ebédet készítek. A kérdésre pedig, hogy mi is legyen az ebéd, a válasz az volt, hogy sajtos tészta. Oké, az remek lesz, már úgyis elég régen volt. Én a sajtos tésztát mindig összesütöm a sütõbe, úgy sokkal finomabb lesz. A hozzávalókból pedig szerintem ... |
Tovbb a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/09/t... |
Kezdõ anyuka...egyszer lesz haladó háziasszony...Nem vesztem el! Vagyok:D:D Épp most olvastam az e-mailjeimet, mert amikor gépközelbe jutok akkor függõ vaterázóként épp muffinos ruhákat keresgélek csepp lányocskámnak! Ruhatárába már szinte minden van ami muffinos:D Tehát ezt lehet mondani fõggõségnek:D Szóval épp böngészgetem a maileket, amikor rábukkantam, hogy Zsu (Zsuzsa arecept paradicsoma) hagyott nekem egy kis díjat! Õszintén meglepõdtem, mert ezer éve jelentkeztem és még régebb óta hoztam friss ... |
Tovbb a blogra ... szandradeekonyha.blogspot.com/2011/09... |
SpenótValaki vagy szereti, vagy gyûlöli. Csak végletek vannak, Horatius (azt hiszem õ követte el azt a mondást) Aurea mediocritasa itt nem játszik. Én roppant mód szeretem, és mivel újra a koliban vagyok, tudjátok, a szörnyû gasztrokörülmények között, viszont fõzni akartam, hát ezt készítettem el elsõnek és ... |
Tovbb a blogra ... mivanlina.blogspot.com/2011/09/spenot... |
Bianca elsö ,,süteménye"" - Chocolate chip cookiesÖ a nagyobbik lányom Bianca aki mostanra már 11 éves. Pénteken eldöntötte, hogy ö kekszet szeretne sütni. Elõszedte Kinder mögen"s Amerikanisc Liblingsgerichte für Kids címü könyvemet és emellett a keksz mellett döntött. Közben megjött a barátnõje így együtt álltak neki. Én csak annyit segítettem,hogy kiraktam a hozzávalókat. Õk kimértek mindent, összeállították,tepsibe rakták, ezután sütõbe és ... |
Tovbb a blogra ... finomlesz.blogspot.com/2011/09/bianca... |
Dolce Vita pizzaAmikor pizzát sütöttem, általában Jamie receptjét használtam. Eddig. Ugyanis a Dolce Vita oldalon rábukkantam erre a pizzatésztára és eléggé bejött. Nincs semmi gond Jamie receptjével, de ez a pizza, jobban hasonlít arra, amit Itáliában ettem: vékony, az alja ropogós, de a teteje puha marad. Azt hiszem, mostantól ezt fogom megsütni. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... borsandpepper.blogspot.com/2011/09/do... |
Gombás lepényMajdnem mint a töki pompos, csak itt most a gomba a fõszereplõ.A tésztában persze nincs krumpli, gyors pizzatészta, tejföllel megkenve, és rengeteg vajas párolt gombával meg petrezselyemmel megszórva. Kiadós vacsora, négyen biztos nem tudják elpusztítani. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/09/gomba... |
Sawers (Belfast)Az 1897-ben alapított Sawers (logójában egy vidám, finomságokkal teli fonott bevásárlókosarat tartó halacska) az ínyencek igazi paradicsoma ... |
Tovbb a blogra ... konyhatunder.blogspot.com/2011/09/saw... |
Zelleres, krémes krumplisalátaBár a krumplisaláta rendszeres családi étel nálunk, valahogy úgy alakult, hogy én még sosem csináltam. Ünnepekkor mindig nagynéném csináltam, ami nagyon is finom, így soha eszembe se jutott, hogy én nekiálljak. Most azonban a fõvárosban végképp magamra vagyok utalva fõzésileg, így miért ne alapon csináltam egy krumplisalátát, úgy ... |
Tovbb a blogra ... frogfoodie.blogspot.com/2011/09/zelle... |