Elmaradás - ablakmosás - Rúzsa Magdi

2011-09-12

sponsored links


Nem rajongok a takarításért. Fõleg, van pár tétel a házimunkák listáján, amit kifejezetten rühellek. Például a porszívózás. Amikor összeköltöztünk, meg is állapodtunk, hogy oké, én vállalok minden házimunkát, fõzök, mosok, takarítok, vasalok, de a porszívózás, na azt nem. Nem szeretem. De ezek csak az apróbb dolgok.
Vannak azomban nagyobb kaliberû takarítási munkálatok, amik, sajnos, az utóbbi 2 évben, amióta ide költöztem, elmaradtak. Ennek több oka van: egyrészt olyan hirtelen történt minden, én meg féltem bármihez is hozzányúlni a lakásban, nehogy tolakodásnak érezze. Még mindig vannak olyan polcok a szekrényben, amikhez nem nyúlok. De a lényeg, hogy eleinte nem éreztem magam teljes értékû háziasszonynak itt, ezért bizonyos takarítási feladatokat nem láttam el. És ugyebár tudjuk, hogy minél tovább halogatjuk a dolgokat, annál rosszabb. Ráadásul némely nagytakarítás-elem már az én jövetelem elõtt is jó ideje elkerülte a lakást.
Ilyenek például: 1. szõnyegmosás - bevégezve, bár már újra kellene 2. csempemosás a plafonig csempe fürdõben - egy álmatlan éjszakán ezt is kipipáltam 3. beépített szekrények ajtajainak (csupa tükör) lemosása (átlagtól magasabb belmagasságú a lakás, a szekrények plafonig érnek és jó sok van belõlük) - szintén bevégezve 4. konyhabútor alatti takarítás szegõléc leszedésével - kész 5. ablakmosás - folyamatban.
A folyamatban szócska mindig kétes eredményt hordoz magában. Folyamatban van akkor is, ha megvettük már az ablakmosó szert hozzá (ez kb. fél éve állt a szekrényben). Sõt, egyszer már rá is vettem magam, hogy nekiessek, de akkor szembesültem az igazi problémával: nem az ablakmosás (ami inkább ajtó, mert kétszárnyú erkélyajtókról van szó) a bajos, hanem a keret, ami tiszta mocsok volt az irdatlan mennyiségû levegõben szálló portól. Na ezt elkezdtem lemosni, de a nagy nyári melegben nem volt erõm befejezni.
Ma viszont kifejezetten eredményes napot tudhatunk magunk mögött, így amikor párom elment itthonról teniszezni, erõt vettem magamon. De az elhatározás ilyenkor még kevés, kell valami kis plusz is a dologhoz.
Takarítani csak hangos zene mellett, énekelve, egyedül jó. Én legalábbis csak így szeretem. És persze ilyenkor elõkerül a ...

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2011/09/elmarada...

sponsored links

Keres?s