Sültpaprika

2011-09-13

sponsored links

Gyermekkorom meghatározó íze. Amióta édesanyám nincs közöttünk, férjhez mentem és apuék is távolabb költöztek, már magamat kel meglepnem, ha valami hazai akarok enni. Szerencsére jó mentoraim voltak, így a hétvégi grillezés keretén belül pár adag sültpaprikát is lesütöttem. Aki még nem evet nem is tudja elképzelni, hogy milyen finom. Fõleg húsok mellé, de én magában kenyérrel is imádom, fõleg a levébe tunkolni. De ha nem készítünk öntetet, akkor magát a sültpaprikát még ezer féle módon felhasználhatjuk pl. rakott ételekhez (rizses darált hús, padlizsán, paprika), de ezt hamarosan, készételként is bemutatom. Paprika ? só ? olaj ? cukor ? ecet

Fejenként legalább 2-3 paprikával számoljunk. Válasszunk vastagabb húsú, egyenes, kevésbé girbe-gurba és rücskös paprikát. Fontos, a mi érdekünkben, hogy legyen szára, mert megkönnyíti a sütés közbeni ...

Folytats a blogon ... kiskonyham.blogspot.com/2011/09/sultp...

sponsored links

Keres?s