Az idei csalamádé

2011-09-13

sponsored links


A lavorban a nagy "kupac":D

Egy kedves barátommal beszélgetve szóba került, hogy minden évben teszek el csalamádét a hûvesebb hónapokra. Szó szót követett (némi kóstolás is történt még a tavalyiból) és megegyeztünk abban, ha meghozza a hozzávalókat dupla mennyiségben elkészítem neki is a csalamádét és a végeredményt elfelezzük. Ennek eredményeképpen péntek este ott álltam több mint 12 kg-nyi zöldséggel. Ami állt: 6 kg káposztából, 2 kg paprikából, 2 kg uborkából, 2 kg hagymából és 1 kg sárgarépából.
Elõször is felvagdostam az egészet csíkokra, karikákra a sárgarépát pedig Julien-vágóval. Ez a legnagyobb munka vele, de szerencsére kedves barátnõm ott volt velem és szóval tartott. Ha van kivel dumálni ilyenkor, sokkal jobban halad az ember. Nem mondom, hogy nem éreztem utána a csuklómat, de a finom csalamádéért hozza az ember az áldozatot.
Miután az összes hozzávalót felvágtam, egy nagy lavorba tettem, mert nem igazán fért volna el ekkor zöldségmennyiség másban:) Elsõ ránézésre hatalmas mennyiség, de miután rákerül a többi hozzávaló (40 dkg só, 60 dkg cukor, 10 dkg citromsav, 1 doboz borkénpor, 6 dl ecet) összeesik a felére. Ezután egy napig hagyom így állni, de többször átkevertem az egészet, majd ...

Folytats a blogon ... szekimama.blogspot.com/2011/09/az-ide...

sponsored links

Keres?s