Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Borkrémes szõlõtortaBár az idei szüret már szinte mindenhol befejezõdött, de talán még akad pár fürt szõlõ, amibõl ezt a nagyon mutatós és finom tortát el lehet készíteni. A recept az ingyenesen letölthetõ Kifõztük magazin 2011./10. számában jelent meg. Hozzávalók: 24 cm-es tortaformához ... |
Tovbb a blogra ... citromhab.blogspot.com/2011/10/borkre... |
Paradicsomos sült tészta lencsévelLencsés lasagne-t már készítettem, most ezt egy picivel leegyszerüsítettem (bár a lasagne sem bonyolult) és sütöben sült tésztává alakult. Lássuk be, így azért kevesebb macera van vele és ugyanolyan finom. A lencse pedig jót tesz tekünk, nemcsak Újévkor... Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... borsandpepper.blogspot.com/2011/10/pa... |
Õszi bonbonok kicsi ünneplés!Nemrég említettem, hogy nagyon rákaptam ismét a bonbonozásra, nincs sok idõm, így úgy érzem, ha egynek nekiállok, akkor még kettõ félét is bevállalhatok, mert nem sokkal több idõ. Így születtek ezek a következõ finomságok, miután Praliné paradicsom játéka beindított. A sütõtökös annyira bejött, hogy már másnak is készítenem kell, mert nem hiszik el, milyen ... |
Tovbb a blogra ... pinkcsoki.blogspot.com/2011/10/oszi-b... |
Kakaókrémes kakaótorta |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/GasztroSzpsgE... |
IslerTésztához: 35dkg liszt 22dkg vaj (Ráma) 10dkg porcukor 1 tojás csipetnyi só ... |
Tovbb a blogra ... juharszirup87.blogspot.com/2011/10/is... |
Gorgonzolás-padlizsános spagettiA Kifõztük utolsó számában jelent meg a recept, az újság ingyenesen letölthetõ az oldalról. És a tészta pedig isteni finom! Használjuk ki, hogy még van szabadföldi padlizsán, remek ételeket lehet fõzni belõle. Gorgonzola sajt helyett használhatjuk kedvenc sajtunkat, a zöldfûszerek helyett szárítottat is morzsolhatunk az ... |
Tovbb a blogra ... katakonyha.blogspot.com/2011/10/gorgo... |
Ricottás sütõtökpürével töltött conchiglie zsályavajjal-avagy óda a sütõtökhöz (VKF! 45. forduló)Örömmel készültem a VKF! 45. fordulójára. A sütõtõtök számomra maga a testet öltött õsz. Harsogó narancs színe az érett napsugáré, illata kóstolásra csábít. Rendkívül sokoldalúan felhasználható, salátákba, rizottóhoz, készíthetünk belõle krémlevest vagy akár gnocchit. Vége azoknak az idõknek, amikor a sütõtököt kizárólag karamellréteggel sült formában ismertük. Istenien passzol hozzá a zsálya, a menta, a kókusz, de az ötfûszer is! A variációk száma végtelen. A sütõtök vonzerejét tovább fokozza magas ... |
Tovbb a blogra ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/10... |
Kifõztük Karácsony - 2011Az idei év részletei késõbb következnek, elöljáróban annyit, hogy november 8.-december 8. között ... |
Tovbb a blogra ... lettudatoskonyha.blogspot.com/2011/10... |
A Dewa hegyvidék ízeiA Japán Alapítvány jóvoltából különleges gasztronómiai élményben volt részünk. A japán Dewa hegyvidék szerzetesei azért érkeztek Budapestre, hogy kultúrájukat és vegetáriánus konyhájukat ismertessék meg magyar szakácsokkal, fõzõiskola vezetõkkel, gasztrobloggerekkel és a japán gasztronómia rajongóival. Ugyan a bemutatott ételek egytõl egyik vegán konyháról árulkodnak, a Dewa Sanzan szentély szerzetesei nem vegánok, mégcsak nem is vegetáriánusok. Étkezési szokásaik világi illetve szerzetesi életmódjuk gyakorolása szerint alakul. Õsszel és télen két nagy ... |
Tovbb a blogra ... makifood.blogspot.com/2011/10/dewa-he... |
Zajlik az életKét bejegyzés lesz egymás után, összefügg a kettõ de csak részben. Kezdem a jó dolgokkal ! Eszter facebook-os oldalán nyertem egy szappant !
Lehetett választani persze, hogy Rózsásat választottam! :) ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/MaryKonyhja/~... |
Sós rúd - egészségesen és gyorsanNagyon szeretjük a sós ropogtatni valót. Így öröm volt, hogy egy újabb sós rúd variációt sikerült kifejlesztenem, ráadásul finom, egészséges és max. 5 perc munkával elkészül. Sütéssel együtt 20 perc után fogyasztható. Szerintem kétnaponta fogom sütni. |
Tovbb a blogra ... magdireceptek.blogspot.com/2011/10/so... |
Spenótos fetakrém egy kicsit másképpA hétvégén sütöttem olasz rétest, bagettet, kakaós csigát, maradt még tehéntúróm, juhtúróm, itthon mindig tartok feta sajtot. Ugyanis a görög családoknál elengedhetetlen az asztalon a feta és az olajbogyó, azaz az olíva. A bagettekhez gondoltam készítek egy kis fetakrémet az alábbiak alapján: Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... ritaennielvezet.blogspot.com/2011/10/... |
Croissans LimarátólVasárnapi vacsoránk Limara blogjáról az Express Croissans volt . Még hétfön is friss volt! |
Tovbb a blogra ... finomlesz.blogspot.com/2011/10/croiss... |
Ajándék! És kókuszos pralinéTegnap nagy öröm ért! Már rég szerettem volna ilyen praliné formákat, de 5,99 (euró) - be kerül csak egy! Aztán vasárnap kaptunk reklám újságokat és a Nettósújságban megláttam ! Csak 1,99 ( euró) - ba került,de hát mint mindenütt itt is szûkös az anyagi helyzet hónap vége felé :-( Amikor H. haza jött , megmutattam neki ( áá nem volt hátsó szándékom :-))) ) ö azt mondta, menjek el hétfõn vegyem meg , mert tényleg jó árban van a másik ... |
Tovbb a blogra ... finomlesz.blogspot.com/2011/10/ajande... |
Csirkemellel töltött zöldségtorta
Mindig szerettem rakott krumplit készíteni, mert élvezem szépen rétegelve egymásra rendezni a hozzávalókat. Én a hagyományos változathoz is nyers krumplit használok, mert szebben lehet szeletelni, és az íze is jobb így. Több összeállítást kipróbáltam már, hogy ne váljon unalmassá kedvenc elfoglaltságom végeredménye, ez a csirkemellel töltött zöldségtorta az egyik ... |
Tovbb a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/10/25/cs... |
Zöldbableves körtével és szalonnávalA körte, bab és szalonna (Birnen, Bohnen und Speck) egy klasszikus német hármas. Gyanítom részben abból az egyszerû okból is keletkezett ezeknek a hozzávalóknak a párosítása, hogy a zöldbab ill. babfélék idénye fedésben van a körte szezonjával. Némi pörc pedig további ízzel gazdagítja az ételt, azaz sosem árt. Számtalan módon variálható a három alapanyag. Nálam ezúttal egy könnyed leves formájában készült. zöldbableves körtével és... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/KsrletiKonyha... |
Sablé Breton vaníliakrémmel és málnávalSzinte már novembert írunk, így igazán nagy meglepetésként ért, amikor múlt szombaton a kedvenc termelõmnél gyönyörû, hatalmas szemû málnára bukkantam. Az ízük remek, egész szezonban nem volt szerencsém ennyire aromás málnához jutnom. Mint kiderült, a bokrokat visszavágták, amolyan kísérlet gyanánt és jutalmul ezeket az óriási szemû málnákat kapták. Ha permetezték volna, biztosan nagyobb lett volna a hozam, de azért is szeretem ezt a gazdaságot, mert csak annyi növényvédõszet használnak, amit ... |
Tovbb a blogra ... mandulasarok.blogspot.com/2011/10/sab... |
PadlizsánsalátaNyáron Debrecenben egy török gyrososnál ettünk isteni finom padlizsánsalátát. Elsõ ízlelésre szerelem volt:) Nem gyõztem dicsérni. A török tulaj azt is elmondta,hogy Törökországban fõleg a férfiak kedvenc étele,s ha lehet majdnem mindenhez ezt eszik. Biztosan igaz,de majd ha egyszer Törökországba visz az élet,utánajárok. Egyik nagy vágyam Törökország meghódítása,de csakis Párizs után:) Talán egyszer.... A padlizsánsaláta annyira ízlett,hogy még nyáron elkezdtem kutatni a receptje után. Találtam is egy frankót,amit elkészítettem,s csodák- csodája 99%-ban eltaláltam azt az ízt,amelyet a nyáron kóstoltam. Gyorsan elkészül,de szerintem az ... |
Tovbb a blogra ... krisztakonyhja.blogspot.com/2011/10/p... |
Ínyenc palacsintaEz a recept is a szeptemberi lapszámban jelent meg. Töltsétek le a KIFÕZTÜK-öt, és fõzõcskézzetek, kísérletezgessetek bátran!:) Ínyenc palacsinta Hozzávalók 8 palacsintához: ... |
Tovbb a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/10/i... |
Barnus kedvenc kuglófjaEzzel a címmel szerepel a receptkönyvemben ez a kuglóf. Ezt a receptkönyvet akkor kezdtem írni, mikor már az egyre csak szaporodó cetlik között képtelenség volt megtalálni egy-egy bevált receptet. Ennek a kuglófnak a receptjét Barnus ovis barátjának anyukájától kaptam évekkel ezelõtt. Erika a farsangra sütötte és annyira ízlett a kisfiamnak, hogy napokig azt mondogatta, olyan kuglófot süssek neki, amit a Marci anyukája ... |
Tovbb a blogra ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2011/1... |
Sütõtök-krémlevesSütõtök leves. Hmmm, a kedvencem. Legalább milliószor:)) készítettem már életemben. Imádom. Még Németországban ismerkedtem meg vele, azóta itthon is sokszor készítem. Télire is le szoktam fagyasztani, mivel jó kamrám és pincém nincs. Meghámozva, cikkekre vágva teszem a fagyasztóba:). És mindig variálom, ez az egyike a variációknak. Az egyszerûbb változat. Hozzávalók: |
Tovbb a blogra ... ahogymiszeretjuk.blogspot.com/2011/10... |
Hogyan legyen ehetõ a sajttorta?Van pár nemzetközi lelkesedés, amiben nem tudok részt venni. A sajttorta az egyik. Igen, ettem már olyat, amire azt mondták, ez az, ez a tökéletes, az mennyei, de az is csak egy sajttorta volt. Unalmas minekvan, desszertnek semmilyen, ételnek desszert, ha cheese cake-nek hívják, akkor se lesz több. Legalább könnyû elkészíteni. Én is sütöttem ... |
Tovbb a blogra ... malackaraj.blog.hu/2011/10/25/hogyan_... |
Lasagne, amirõl teljesen megfeledkeztemAzt hittem, ezt a receptet már ezer éve feltettem ide. Aztán amikor vissza akartam keresni, nem találtam sehol. Furcsa is volt, hogy se a tésztáknál, se a hús címszó alatt nincs, pedig az egyik kedvenc étel otthon is és párom is nagyon szereti. Szóval ez most egy adósságtörlesztõs bejegyzés, semmi extra, csak leközlöm az anyától kapott receptet és a sajátos módon elkészített eredményrõl a fotót. Jah, és ne felejtsétek el a játékot! Eddig már 3-an bátrak voltak, pedig nem ... |
Tovbb a blogra ... mivanlina.blogspot.com/2011/10/lasagn... |
Még pudingTegnap este Anyával nekiálltunk pudingot készíteni, mert... van ilyen. Õ a tejes változattal, én a növényi tejessel munkálkodtam. Ez utóbbi színes lett, "epres" és aszalt ribizlivel, illetve mandula forgáccsal kevertem össze, mert hiányoltam az ízébõl valamit, amikor elkészült. Készíthetõ puding porból, de keményítõbõl is különbözõ ízesítéssel. Ez utóbbinál szín nyerhetõ pl. egy kiskanálnyi bodza lekvár, vagy fekete ribizli szörp hozzáadásával, így természetes az is. Aztán nézelõdtem, hogy ez vacsorára nem lesz elég, így kiegészítettem kukorica pehellyel és gyümölcsökkel. A Spár [...] |
Tovbb a blogra ... biobrigi.blogspot.com/2011/10/meg-pud... |
Rakott káposzta másképpErdélybõl származó ismerõsöm készíti mindig édes káposztából a töltött káposztát. Nagyon szeretem azt a változatot, és most volt elég sok káposztám is, csak idõ nem a töltögetésre. Ezért rakott formában megsütöttem az eredeti töltelékkel. Ha nem is tökéletesen ugyanazt az ízvilágot kaptam vissza, de finomra sikerült. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... biobrigi.blogspot.com/2011/10/rakott-... |
VKF! 45. : Gyömbéres sütõtökleves áfonyával és tökmaggalA napokban a kezembe került Charlie Trotter könyve "A fõzés öröme". Nagyon izgalmas receptek vannak benne, biztosan el fogok még néhányat készíteni belõle. De ki is Charlie Trotter. Politológusnak készült, de szakács lett belõle. A Wisconsini egyetemen végzett, a szünidõk alatt pincérként dolgozott. A diploma megszerzése után sokat utazott Európában és Amerikában. Hazatérése után megnyitotta a ... |
Tovbb a blogra ... kavecsokolade.blogspot.com/2011/10/vk... |
Nigella muffinjaHozzávalók: - 12,5 dkg cukor - 12,5 dkg sütõporos liszt - 12,5 dkg puha vaj ... |
Tovbb a blogra ... bogyokonyha.blogspot.com/2011/10/nige... |
Éliás, Tóbiás egy tál dödölleHát ez nem kifejezetten diétás étel. Egészségesnek sem nevezhetném. De néha igazán belefér egy-egy ilyen kaja is. Fõleg ha ennyire finom. Életemben elõször csináltam dödöllét, de valószínûleg nem utoljára. A férjem odáig volt érte, és nekem is nagyon ízlett. Csütörtökön a BNV-n voltam, és ott árultak dödöllét. Akkor nem kóstoltam meg, de annyira jól nézett ki, hogy úgy döntöttem, ezt nekem is ki kell próbálnom. Több receptet megnéztem a neten, de leszámítva ... |
Tovbb a blogra ... csiperke.blogspot.com/2011/10/elias-t... |
Újra itt....Ugyan függõség a blog, klassz hobbi és nagyon szeretem mások receptjeit is olvasgatni, mégsem volt idõm semmire az elmúlt két hétben. Nem kell semmilyen bajra, vagy semmi extra dologra gondolni (azaz nem pihentem két hetet Bora-Borán), egyszerûen csak annyira sok volt a tennivaló, hogy a blogra már nem maradt energiám és idõm. Elõször is egy alapos õszi nagytakarítást végeztem itthon, teljes lomtalanítással és rendszerezéssel egybekötve. A gyerkõcök játékaitól elkezdve a fiókokig, ruhákig mindent áttöröltem, mostam, rakodtam. Pucoltam ablakokat, belsõ ajtókat, ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... |
Csokis-meggyes-diós emeletestorta, laktóz és glutén mentesenEzt a tortát egy kórus számára készítettem a kis segítõmmel. Õ volt a krémek tesztelõje :) Három réteg laktóz mentes kakaós és meggyes változatban, amit úgy készítettem, hogy a krémet vízbõl és rizslisztbõl fõztem, majd ízesítettem és természetesen növényi margarint használtam hozzá. A tortaalap sima piskóta egy kis ... |
Tovbb a blogra ... lorencukraszda.blogspot.com/2011/10/c... |
Túrázók figyelmébeA hétvégén túrázni voltunk. Azt azért nem mondanám, hogy fanatikusak vagyunk e téren, de szeretünk kijutni a természetbe. Néha csak kisebb sétákat teszünk kettesben, néha pedig szervezett túraútra megyünk hétvégére, Szlovákiába vagy Lengyelországba. Ezúttal a Kis-Fátra két kisebb csúcsát kellett meghódítani, és, bevallom töredelmesen, ez volt az eddigi legnehezebb túrám (bár csak két vée kezdtem párom közbenjárására), ugyanis hiába voltam már 1200-as szintemelkedésû túrán, az hosszabb táv ... |
Tovbb a blogra ... flamcsi.blogspot.com/2011/10/turazok-... |
Tarka kohRitkán fordul elõ, hogy ha valamilyen ismeretlen receptet kipróbálok, és a végeredmény nem nagyon tetszik, akkor újabb variációját keressem, hiszen számtalan recept vár még kipróbálásra. Na de most...! Még a múlt héten találtam a Koh receptjét egy szerb blogban, ami azért is nagyon tetszett, mert annyit áradoztak róla. A múlt heti recept csak grízzel készült, nem is kevéssel. Leöntöttem a ... |
Tovbb a blogra ... alizkonyha.blogspot.com/2011/10/tarka... |
Ebéd a dobozbólMindig izgalmas dolog viszontlátni a saját receptjeim alapján készülõ ételeket, ha más keze alól kerülnek ki. A múlt héten hírt adtam arról, hogy a Kétker-Étkemtõl egy héten keresztül lehet Két Cica menüt rendelni, és buzdítottam mindenkit, hogy próbálja ki. Egyik elkötelezett olvasóm, Takó Tamás nemcsak végigette a heti menüt, hanem le is fotózta, sõt rövid kommentárokkal kiegészítve posztolta is a Facebookon. Most azért teszem fel õket, hogy kedvet csináljak mindenkinek a fõzõcskézéshez, én pedig nagyon örülnék neki, ha lefotóznátok, ... |
Tovbb a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/10/24/eb... |
Birsalma lekvárOdavagyok a birsalmáért. Afféle különc az istenadta, nyersen nem engedi magát megenni. Milyen gyümölcs az olyan, amit elõször meg kell fõzni ahhoz, hogy beleharaphassak? Most esik le a tantusz... lehet, hogy a bergamott is ezzel vett le a lábamról? Korábban csak annyit tudtam róla, hogy az Earl Grey teát ízesíti, de fogalmam sem volt, milyen minõségében. Aztán egyszer, egy olivaolaj kóstolón bergamott ízesítésût is kipróbáltunk, és az íz olyan hatással volt ... |
Tovbb a blogra ... gasztroterapia.blogspot.com/2011/10/b... |
Láttad? Nyomtatóbarát lettem!Kedves Olvasóim! Nemrég változtattam kicsit a blog designján, és sajnos valahogy a folyamatban elveszett a nyomtató ikonom a receptek alól. Észrevettem és orvosolam a hibát. Most már ismét nyomtatóbarát vagyok! Hol van és miért jó ez Nektek? Minden receptem legalján van egy szürke sáv, ahol közösségi és megosztási ikonokat láthattok, mint twitter, facebook, yahoo, emailes megosztás és stb. A legelsõ ikon, egy zöld nagy nyomtató ikon jelzi mostantól azonban, hogy a receptet, vagy akár az ... |
Tovbb a blogra ... pocakpanna.blogspot.com/2011/10/latta... |
Meleg burgonyasaláta harissávalAludtam, és azt álmodtam, hogy az élet merõ élvezet. Felébredtem, és láttam, hogy az élet szolgálat. Szolgáltam, és felfedeztem, hogy a szolgálat élvezet. (Rabindranath Tagore) Mai ebédemet az esõ, a hûtõszekrény és a fonott kosaram tartalma határozta meg. Egész nap szakadt, így körülnéztem, mit találok itthon. Volt a kosárban salátának való krumpli, a hûtõben meg ... |
Tovbb a blogra ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/10... |