Sablé Breton vaníliakrémmel és málnával
sponsored links
Szinte már novembert írunk, így igazán nagy meglepetésként ért, amikor múlt szombaton a kedvenc termelõmnél gyönyörû, hatalmas szemû málnára bukkantam. Az ízük remek, egész szezonban nem volt szerencsém ennyire aromás málnához jutnom. Mint kiderült, a bokrokat visszavágták, amolyan kísérlet gyanánt és jutalmul ezeket az óriási szemû málnákat kapták. Ha permetezték volna, biztosan nagyobb lett volna a hozam, de azért is szeretem ezt a gazdaságot, mert csak annyi növényvédõszet használnak, amit feltétlenül szükséges. Egyébként, annyira nem is furcsa, hogy még megérett a málna, hiszen rengeteg napos októberi délutánban volt részünk mostanában. Mindenképpen valamilyen desszerttel szerettem volna megünnepelni a gyönyörû málnaszemeket, éppen ezért istenien omlós sablé bretont sütöttem, amit aztán vaníliakrémmel megkentem és a málnát a tetejére ültettem.
Hozzávalók:
(Alain Ducasse receptje alapján) ...