Csokis-meggyes-diós emeletestorta, laktóz és glutén mentesen
sponsored links
Ezt a tortát egy kórus számára készítettem a kis segítõmmel. Õ volt a krémek tesztelõje :)
Három réteg laktóz mentes kakaós és meggyes változatban, amit úgy készítettem, hogy a krémet vízbõl és rizslisztbõl fõztem, majd ízesítettem és természetesen növényi margarint használtam hozzá. A tortaalap sima piskóta egy kis növényi olajjal.
A legfelsõ emelet lett gluténmentes, aminek a tésztája: tojás+kukorica lisz és darált dió+margarin+cukor .
Elõször is le kell mérni a tojások súlyát. A cukrot, margarint is kimérem a tojások súlyának megfelelõen. A súly 2/3-át veszem és kimérem a kukoricalisztet, 1/3 pedig a dió. Mindent összekeverek, majd megsütöm a tésztát. Elég sûrû lesz, de a krémmel együtt kicsit puhul. Krém: ...