A Dewa hegyvidék ízei

2011-10-25

sponsored links


A Japán Alapítvány jóvoltából különleges gasztronómiai élményben volt részünk. A japán Dewa hegyvidék szerzetesei azért érkeztek Budapestre, hogy kultúrájukat és vegetáriánus konyhájukat ismertessék meg magyar szakácsokkal, fõzõiskola vezetõkkel, gasztrobloggerekkel és a japán gasztronómia rajongóival.

Ugyan a bemutatott ételek egytõl egyik vegán konyháról árulkodnak, a Dewa Sanzan szentély szerzetesei nem vegánok, mégcsak nem is vegetáriánusok. Étkezési szokásaik világi illetve szerzetesi életmódjuk gyakorolása szerint alakul. Õsszel és télen két nagy ünnepük idején hosszú böjtöt gyakorolnak. Az ún. "téli szirtek" néven ismert 100 napon át tartó aszkéta gyakorlatok szorosan kötõdnek a természetvalláshoz.

A természet és az ember eggyéválása fontos szerepet tölt be a japán spirituális életben. A szerzetesek úgy tartják, hogy az õket körülvevõ természet kínálta hozzávalókból készített ételeik fogyasztásával eggyé válnak a természettel. A böjti idõszakban önmegtisztulás céljából önmegtartoztatást gyakorolnak. Erre az idõszakra növényi alapú étrendet alakítottak ki, amely ...

Folytats a blogon ... makifood.blogspot.com/2011/10/dewa-he...

sponsored links

Keres?s