Még puding

2011-10-24

sponsored links



Tegnap este Anyával nekiálltunk pudingot készíteni, mert... van ilyen. Õ a tejes változattal, én a növényi tejessel munkálkodtam. Ez utóbbi színes lett, "epres" és aszalt ribizlivel, illetve mandula forgáccsal kevertem össze, mert hiányoltam az ízébõl valamit, amikor elkészült.
Készíthetõ puding porból, de keményítõbõl is különbözõ ízesítéssel. Ez utóbbinál szín nyerhetõ pl. egy kiskanálnyi bodza lekvár, vagy fekete ribizli szörp hozzáadásával, így természetes az is.
Aztán nézelõdtem, hogy ez vacsorára nem lesz elég, így kiegészítettem kukorica pehellyel és gyümölcsökkel. A Spár Vitalis márkáját (kösz, hogy sas szemmel kiszúrtad!) használom, amiben nincs cukor, ha néha erre vágyom. Árpa malátával édesítik.
A keményítõs arányt, illetve az elkészítést nem írom le. A múltkor részleteztem itt, a zacskós változaton pedig úgyis rajta van az elkészítés módja.
Nem is tudom igazán, hogy miért írok errõl, mert egyébként a puding nem a legegészségesebb ételek közül való.
Olykor azonban sütemény helyett jól esik, és ártani sem árt. Idõnként elõfordul, hogy vágyom valami ilyesmire. El kell ...

Folytats a blogon ... biobrigi.blogspot.com/2011/10/meg-pud...

sponsored links

Keres?s