Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Ezt muszáj megmutatnom...Bizony, muszáj megmutatnom... Hamarosan jövünk!:) www.kifoztuk.hu |
Tovbb a blogra ... szepsegtar.blogspot.com/2011/11/ezt-m... |
Mákos-guba ünnepi köntösbenHozzávalók: 7 db. kifli karikára vágva 7 dl . tej 2 db. tojássárgája 10 dkg cukor 1 cs. vaniliáscukor 25 dkg darált cukrozott mák ... |
Tovbb a blogra ... bibimoni.blogspot.com/2011/11/makos-g... |
Gombaleves, pirított csirkemell-csíkok burgonyapürével, sült birssel és körtévelAz utóbbi idõben valahogy mindig van egy kis maradék gomba:) Nem is tudom, hogy csinálom:) Ezért aztán ma gombaleves vajgaluskával, másodiknak pedig pirított csirkemell-csíkok burgonyapürével, sült birssel és körtével készült ... |
Tovbb a blogra ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo... |
Vali szeletNem is tudom, mit mondhatnék róla azon kívül, hogy gesztenyés, mézes, mutatós és emellett igazán ünnepi sütemény. Talán csak annyit, hogy egy nagyon kedves ismerõs anyukájáról kapta a nevét :D és már egy hónapja készülök megsütni. Készítsétek el most vasárnapra, vagy a következõre, az azt követõre...vagy persze karácsonyra. Nem fogjátok ... |
Tovbb a blogra ... www.egycsipet.hu/2011/11/vali-szelet.... |
Majdnem hot dog: virslivel töltött kiflik, mézes-chilis mustárszósszalNem hot dog volt a cél. Egyébként semmi bajom a hot doggal, ha jó a kifli, ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Tonhalropogós fehérboros mártogatóval, pikáns tésztasalátával |
Tovbb a blogra ... nempiskota.blogspot.com/2011/11/tonha... |
Még több halat! Könyv és témaajánlóMár egy ideje készülök arra, hogy jómagam is népszerûsítsem ezt a páratlanul hasznos és színvonalas kiadványt. A "visszatartás" oka az volt, hogy a halfogyasztásra legesélyesebb idõszakban foglalkozzam egy rövid sorozat erejéig a témával. Karácsony környékén ott is terítékre kerülnek halételek, ahol ritkább vendég a hétköznapi ebéd vagy vacsoraasztalon. Tény, ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Rozmaringos, fokhagymás bõröskaraj, vele sült almával, krumplival - Arista di maiale al forno - ToscanaA fõcímet Váncsa István Lakoma címû könyvébõl kölcsönöztem, illetve a recept gerincét is. Adott húsféléhez kerestem egy jó receptet, itt megtaláltam. Meséltem róla az orjalevesnél, hogy az elsõrangú csontok miatt egy egész rövid karajt meg kellett vásárolnom, ami ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Kockázat és naspolyaMinden látszat és felbukkanó üres nap ellenére itt vagyok, csak kicsit leterít néha a november, meguntam a fényhiányt és a kitartó fejfájást is. Panaszból nincs tovább, nyilván nem vagyok egyedül ezzel, de azért ennyi még válasz és fejsimogatás nélkül is ... |
Tovbb a blogra ... imbisz.blogspot.com/2011/11/kockazat-... |
Tojáskrémes pirítósGyakran elhangzik, hogy "anyukád sose mondta, hogy ne játssz az étellel?!". Hát, ha jól emlékszem, nem, sose mondta :) Pirítós, csillag alakban kivágva - sütikiszúróval -, ráhalmozva pedig a kedvenc ... |
Tovbb a blogra ... kellegyrecept.blogspot.com/2011/11/to... |
Gesztenyés csigaEz a finom csiga még az októberi Kifõztükben jelent meg. Szaftos, puha marad még másnap is, ideális akár gyerekek tízóraijára. Érdemes ellátogatni a Kifõztük Karácsony oldalra is, adományért cserében egy gyönyörû különszámot kaphat az olvasó, tele ... |
Tovbb a blogra ... mohakonyha.blogspot.com/2011/11/geszt... |
Kókuszos kekszA múltkor készített sajtos keksz sikere után a hétvégén édes variációkat készítettem. Vaníliás-fügés és a következõ kókuszos variáció készült. Tervezem, hogy az elkövetkezendõ hetekben még készítek majd néhány kekszet és amelyik igazán nagy kedvenccé válik, azt elkészítem majd karácsonykor is. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... mezeselet.blogspot.com/2011/11/kokusz... |
Kecskesajttal töltött nyúlgerinc vörösboros barna mártással és sült spárgával |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA... |
Káposztás palacsinta sajtkrémmelA nap fûszere: "Fenébe is, az életet mindig megfojtja az a rengeteg mi van, ha." Kate Furnivall Kb. sok-sok hete volt egy fej káposzta a hûtõmben. Mondjuk jól bírta, de azért már nyomasztott, hogy kezdenem kéne vele valamit. Ennek az lett a következménye, hogy a héten káposztát káposztával folyamatosan káposztás cuccokat ... |
Tovbb a blogra ... morzsoka.freeblog.hu/archives/2011/11... |
Kandírozott citrushéjA téli idõszakban több narancsot, citromot, grapefruitot fogyasztunk, hogy vitaminraktáraink ne ürüljenek ki teljesen. Ilyenkor ne dobjuk ki a héjukat, mert elõkészítés után nagyon jól felhasználhatóak süteményekhez, de önmagában is finomak, sõt ... |
Tovbb a blogra ... citromhab.blogspot.com/2011/11/kandir... |
Indiai korhelyleves és a magvasfûszer rágcsálásaTermészetesen csak a fûszerezése alapján mondom indiainak. De elébb egy nemrégen felfedezett tulajdonságomról: Ugye, én mindig harsányan hangoztatom, hogy minden étel, amit egy nemzet fia meg tud enni jóízûen, az jó étel, legfeljebb ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk... |
Blogszületésnapi játékEgy éve írom ezt a blogot, ebbõl az alkalomból szeretnék 1-2 ajándékot kisorsolni. A teendõ csak annyi, hogy hagyjatok itt megjegyzést, és ha van Facebook regisztrációtok, akkor osszátok meg ezt az oldalt. Ha nincs, akkor is lehet játszani, akkor elég nekem ide egy megjegyzést írni. A határidõ: november 28. hétfõ. Szeretném megköszönni, hogy olvassátok a blogomat és hogy ennyien csatlakoztatok a ... |
Tovbb a blogra ... kavecsokolade.blogspot.com/2011/11/bl... |
Százrejtekû desszertAz Orsolya Pince borvacsorán, a Százrejtekû (Merlot- Cabernet Farnc- Syrah) házasítás mellé társítottuk ezt a desszertet. Kapros-túrós fehér csokoládé bavarois ... |
Tovbb a blogra ... solier-gourmet.blogspot.com/2011/11/s... |
Málaga tortaRecept innen.( fázisfotókkal ellátott). Nem tudom ha Málaga városról kapta e a nevét ,nincs erre utalás. Nagyon finom, könnyû torta,kicsit rumos.kicsit vaníliás..nagyon ízlett. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/11/ma... |
Játék! Mivel fûszerezitek meg a hûvös estéket?Ti mivel fûszerezitek meg a hûvös estéket télen? A válaszokat a wannabe chef Facebook üzenõfalára, a kommentekbe várjuk. Mit kell tenned ahhoz, hogy részt vegyél a sorsoláson? 1. Lájkold a wannabe chef oldalát a Facebook-on itt. 2. Válaszolj a kérdésre a wannabe chef Facebook üzenõfalán. 3. Oszd meg a játékot (fotó alatt “megosztás” gomb). A kommentelõk ... |
Tovbb a blogra ... wannabechef.eu/egyeb/jatek-mivel-fusz... |
Sütõtöktejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes Mostanában kicsit ritkultak a posztok, nem mintha nem lenne mirõl írnunk, de nagyon zsúfoltak a napjaink. Azért nem tûntünk el, bár a törzsközönségünk saját magunk vagyunk ... |
Tovbb a blogra ... mitegyek.blog.hu/2011/11/24/sutotok_t... |
Mézeskalács dekorálás újragondolvaLassan itt a mézeskalács sütés ideje és mint mindenbe ebbe is lehet újat alkotni és új színt vinni. Nálunk a tavalyi újdonság a fondanttal való dekorálás volt, mely pillanatok alatt új ruhába öltözteti a mézeskalácsokat. Tavaly már bemutattam egy pár lehetõséget, melynek nagyon nagy sikere volt és azóta is sokan jelezték, hogy idén is biztosan meg fogják csinálni ezt az ... |
Tovbb a blogra ... mazsakonyhaja.blog.hu/2011/11/24/meze... |
Esetem a véres hurkával.Tegnap a városban jártunk, és a piacon nagy örömömre kaptunk házi véres hurkát. Nagyon szeretem, de kb. 15 éve nem ettem már igaz házit. Amióta már nem vágunk disznót:( Jó, lehet, hogy csak 13 éve!:) Éppen mostanában kezdtem el mondogatni a páromnak, hogy kellene szerezni vért, és készíteni véres hurkát. Pontosabban ... |
Tovbb a blogra ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo... |
Francia saláta - anyukám fõztjeEgy újabb kedvenc a 80-as évekbõl. Az elmaradhatatlan saláta hidegtálakhoz. Hogy vajon miért francia? Ki tudja. Mindenesetre a 20 évvel ezelõtt nálunk járt franciák természetesen nem ismerték, ez azonban minket a legkevésbé sem tántorított el a tõle. Anyukámé a mai napig is ugyanolyan, mint amilyen akkor volt. Finom. A lényeg az, hogy nem fagyasztott, sós vízben fõtt ... |
Tovbb a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/11/24/fran... |
Philippe Suchard forog a sírjábanMegint fikázni, nem dicsérni jöttem egy csokoládét... A Finessa valaha a Suchard (alapítás éve: 1826) felsõkategóriás csokoládéinak brandje volt, vagyis a cég ismertebb Milkáinál magasabb minõséget jelentett. Idõközben történt ez-az, a Suchard egyesült a Toblerrel (Interfood, 1970), majd az Interfood a Jacobs-szal (Jacobs Suchard, 1982), végül a Jacobs Suchard beleolvadt a - Philip Morris tulajdonú - Kraft európai ... |
Tovbb a blogra ... gasztrojazz.blogspot.com/2011/11/phil... |
ADVENTI KÉSZÜLÕDÉSEIM...Ismét eltelt egy év, ismét elõkerültek a kreatív cipõs dobozaim. Ezek a dobozok, megannyi kincset rejtenek. Minden van, ami a kreatív bütyköléshez feltétlenül szükségesek. Mindenféle gyöngyök, fonalak, papírok, szalagok, szóval kincsek, kütyük, bigyók. Nagyon szeretek kézmûves dolgokat készíteni, és másokat megajándékozni ezekkel a szép ... |
Tovbb a blogra ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/... |
Fõzzünk öt hozzávalóból! - ropogósra sütött rizsgolyókA Spar egy izgalmas nyereményjátékot indított, amelyre gasztrobloggereket hívott, akik két hetente fõznek majd, öt hozzávalóból valamit. Ezen a héten rám került a sor, kíváncsian vártam az alapanyagokat és a fantasztikus WMf edényt, amiben elkészíthettem az általam kitalált ételt. A WMF nem volt ismeretlen számomra, hiszen egy régebbi akció során sikerült beszereznem ... |
Tovbb a blogra ... limarapeksege.blogspot.com/2011/11/fo... |
Tejszínes zöldséges pulykaragu tagliatelle tésztávalVolt már egy hasonló posztom, akkor rekonstruálni szerettem volna egy étteremben fogyasztott ilyen ételt. Meg kell mondjam sikerült az akkor. Most egy egészen más de hasonló íz világban viszont eltérõ ételt sikerült ... |
Tovbb a blogra ... naploszeruseg.blogspot.com/2011/11/te... |
Sült céklaleves és gravlaxAz elmúlt télen a cékla és én nagyon jó barátok lettünk, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ezek a receptek. Kapcsolatunk azóta is virágzik, s hamarosan elkezdem szüretelni az újabb termést. Úgyhogy készüljetek, mert jönnek az új céklás fogások! Tervben ... |
Tovbb a blogra ... mandulasarok.blogspot.com/2011/11/sul... |
Kreatív ötletek karácsonyra 7 féleKarácsonyfadíszek: ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh... |
A Xukor dicséreteEgészségesebb ételt szeretnénk tenni a család asztalára? Ebben az esetben elkerülhetetlen a finomított cukrok elhagyása, de legalábbis fogyasztásának jelentõs csökkentése. Ez nem mindig könnyû, mivel enni jó, az édességekrõl is gyanítom, nem csak az én családom kedveli. Ugyanakkor azt is ... |
Tovbb a blogra ... zamatesillat.blogspot.com/2011/11/xuk... |
Kérés a Karácsonyi Meglepetés Körjátékkal kapcsolatbanAki gondolja, már elkezdheti a készülõdést és akár el is küldheti az ajándékot az utána következõnek, nem muszáj megvárni ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/GasztroSzpsgE... |
Sütötökös, pekándiós sajttorta cukrozott tökmaggalNem szeretnék unalmassá válni, de újra csak tökös recepttel jövök. Egyszerüen nem tudom megunni és olyan rövid az idö, amikor tököt lehet kapni; ki kell használni. Sokkolni sem szeretnék senkit, de még mindíg vannak ötletek a tarsolyomban, hogy mit ... |
Tovbb a blogra ... ancsika1.wordpress.com/2011/11/24/stt... |
Farkas és hulla a konyhámbanElkezdõdött a karácsonyra hangolódás, nálam persze szokás szerint már augusztusban azzal a néha-néha átsuhanó aztademesszevanmégkarácsony érzéssel. Most, hogy már az üzletekben is beindult a karácsonyi hajrá, és ma nálunk is elkezdték építeni az adventi vásár bódéit, végre én is megvettem az elsõ apróságokat az ünnepi hangulathoz. A táskáim kezdenek ... |
Tovbb a blogra ... hekvanc.blogspot.com/2011/11/farkas-e... |
Almás papucs Brie sajttalKicsit idegenkedtem ettõl az ötlettõl, de annyi helyen olvastam már a Brie sajt és az alma különleges szerelmérõl, hogy ki kellett próbálnom. Meg kell mondanom, hogy nagyon, de nagyon megérte. Hála az égnek a Lidlbõl olcsón (kb. 320 Ft/ 20 dkg) sikerült jó minõségû Brie sajtot venni. Egyik este villám vacsorára készült ez a finomság, de reggelire is ... |
Tovbb a blogra ... boldogkukta.blogspot.com/2011/11/alma... |
PizzaLaci már egy ideje nyaggat, hogy készítsek rendes pizzát is, mert még sosem készítettem, mindig rendeljük valahonnan... Na most valahogy rávettem magam és azt hiszem ma is ezt fogok ebédelni:) A tésztája ugyanaz, mint a dán pizzáé. Pizza ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/KataAKonyhban... |