Francia saláta - anyukám fõztje
sponsored links
Egy újabb kedvenc a 80-as évekbõl. Az elmaradhatatlan saláta hidegtálakhoz. Hogy vajon miért francia? Ki tudja. Mindenesetre a 20 évvel ezelõtt nálunk járt franciák természetesen nem ismerték, ez azonban minket a legkevésbé sem tántorított el a tõle. Anyukámé a mai napig is ugyanolyan, mint amilyen akkor volt. Finom. A lényeg az, hogy nem fagyasztott, sós vízben fõtt zöldségkeveréket teszünk bele, hanem húslevesben fõtteket és elengedhetetlen belõle az alma, a fõtt tojás és az ecetes uborka is. Rendszerint kaszinótojás is készül hozzá, ahogyan most is - de elfogyott, mire fényképeztünk volna... Fasírttal, sült oldalassal "körítve" fenséges vacsora.
Megfõzünk 20 dkg sárgarépát, 2 kis krumplit, 1 szál petrezselymet, 2 karika karalábét, 20 dkg zöldborsót enyhén sós ...