Tonhalropogós fehérboros mártogatóval, pikáns tésztasalátával
sponsored links
Egyetemista koromban házibuli nem maradhatott el Eszterke barátnõm tejfölös-fehérboros-hagymás tonhalpástétoma nélkül. Lehet, hogy õ már nem emlékszik rá, mindenesetre én azóta is gyakran készítem , házi bagettel és mindenkinek nagyon ízlik. Ez a pástétom most más értelmet nyert, a savanykás ízvilágot a túró kölcsönzi a tejföl helyett. Önmagában, a mártogatóval igazi parti-falat, a tésztasalátával kiegészítve elsõ vagy akár könnyebb fõfogás.
A Sparchef versenyre készült. (Szavazni ér. :) )
Hozzávalók 4 adagra:
A tonhalropogóshoz:
140 g tonhal (olajban eltett konzerv)
1 tojás
1 fej vöröshagyma
90 g túró
4 ek zsemlemorzsa
só, õrölt bors
A salátához: ...