Esetem a véres hurkával.

2011-11-24

sponsored links


Tegnap a városban jártunk, és a piacon nagy örömömre kaptunk házi véres hurkát. Nagyon szeretem, de kb. 15 éve nem ettem már igaz házit. Amióta már nem vágunk disznót:( Jó, lehet, hogy csak 13 éve!:)
Éppen mostanában kezdtem el mondogatni a páromnak, hogy kellene szerezni vért, és készíteni véres hurkát. Pontosabban nem hurkát, csak véres hurka masszát. Azt nálunk gornyadónak nevezik. Mindig maradt meg, és az sokkal finomabb volt, mint a bélbe töltött hurka. Mert a hurkát megfõztük az abalében, abból némileg kifõttek az ízek, de a gornyadóban benne maradtak. Tepsiben sütöttük meg, és valami nagyon finom volt.
Szóval, erre vásároltuk a véres hurkát. Hazaértünk, gyorsan betettem a sütõbe, szépen sült is, nem is ragadt le, pedig ...

Folytats a blogon ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo...

sponsored links

Keres?s