Rozmaringos, fokhagymás bõröskaraj, vele sült almával, krumplival - Arista di maiale al forno - Toscana

2011-11-24

sponsored links


A fõcímet Váncsa István Lakoma címû könyvébõl kölcsönöztem, illetve a recept gerincét is. Adott húsféléhez kerestem egy jó receptet, itt megtaláltam.

Meséltem róla az orjalevesnél, hogy az elsõrangú csontok miatt egy egész rövid karajt meg kellett vásárolnom, ami történetesen bõrös is volt egyben. Szûzpecsenye is járt hozzá, ahogyan illik, ha megfelelõ lenne itthon a gyomorkapacitás, akkor így, egy az egyben sütöttem volna meg. De nincs ekkora, így nem csak a csontot bontottam le róla, hanem a szûzpecsenyét, valamint 4 szép szeletet a karajból, a kerekdedebb végébõl.

Akárhogyan is számolom, a mi családunk egy ilyen, egész darab karajból 3 fõétkezésen is jól lakik úgy, hogy még egy-egy tányér leves is kitelik belõle kettõ elé. Azért ez nem semmi.

Persze lehet azt mondani, hogy miért nem eszünk meg egy fél disznót egyszerre, de nem, jobban szeretek mindig friss ételt az asztalon látni és annyit, hogy ne sarkalljon túlfogyasztásra, azért egy falattal sem együnk többet, hogy ne legyen maradék. Mivel már utána vagyunk, így elárulom, hogy ebbõl a sültbõl mégis jutott másnapra egy hangyányi maradék.

A recept egyszerû, de nagyszerû, azért változtattam egy kicsit rajta, kényem-kedvem szerint. De csak ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s