Farkas és hulla a konyhámban

2011-11-24

sponsored links


Elkezdõdött a karácsonyra hangolódás, nálam persze szokás szerint már augusztusban azzal a néha-néha átsuhanó aztademesszevanmégkarácsony érzéssel. Most, hogy már az üzletekben is beindult a karácsonyi hajrá, és ma nálunk is elkezdték építeni az adventi vásár bódéit, végre én is megvettem az elsõ apróságokat az ünnepi hangulathoz. A táskáim kezdenek szemeteshez hasonlítani, egyre gyûlnek a jegyzetek és fecnik ajándék és süti ötletekkel meg persze bevásárlólistákkal. Karácsonyra megvannak a tuti biztos receptjeim, de mindig kell valami új a fa alá, amit azért érdemes idõben kipróbálni, nehogy aztán beégjek vele. Ennek szellemében tegnap nekiálltam diót pirkálni a karácsonyi (elõ)sütéshez.
  
Gyermekkori allergiám miatt nem kedvelem túlzottan a diós süteményeket, de azért vannak kivételek. A pirított cukros diót például imádom, a sütõben megpirított diót is nagyon bírom, mondjuk sajt és bor mellé, és a linzerek tetején ropogósra sült tört dió ellen sincs semmi kifogásom. Szóval, csak pirítva legyen.
Ma farkaséhesen és hullafáradtan estem haza. Farkas és hulla a konyhában így együtt nem jelentett túl sok jót, de még sütnöm kellett egy kekszet a teadélutánra, ezért próbáltam koncentrálni. Közben persze valami jó kis kelt tésztára vágytam, és a dió jó ötletet adott, ha már úgyis sütök, miért ne kettõt... Elütöttem az éhségemet egy banánnal, bedagasztottam egy tésztát, és ...

Folytats a blogon ... hekvanc.blogspot.com/2011/11/farkas-e...

sponsored links

Keres?s