Kockázat és naspolya

2011-11-24

sponsored links


Minden látszat és felbukkanó üres nap ellenére itt vagyok, csak kicsit leterít néha a november, meguntam a fényhiányt és a kitartó fejfájást is. Panaszból nincs tovább, nyilván nem vagyok egyedül ezzel, de azért ennyi még válasz és fejsimogatás nélkül is jólesett.
A mai szereplõ hirtelen mozdulatok láncolatából született, az elején nem is tudtam, mi várható a végén, és egyáltalán lesz-e kedvem megenni, de kell néha egy kis konyhai kockáztatás. Pannitól kaptunk sült csirkét, ami remek és kedvelt nálunk, de talán abban egyetértünk, hogy a legjobb, amikor még ropog az a bõr. Gondoltam hát, legyen belõle saláta, és mivel Herr Paprika kiváló változatát én leginkább megvárom és megeszem, ezért megpróbálkoztam egy újjal. A naspolya adta magát, kaptunk egy meglehetõsen nagy adagot, akadtak benne már bõven megpuhult darabok, így jött az ötlet, hogy öntet készüljön belõle. A naspolya egyébként furcsa külseje ellenére remek gyümölcs, édeskés íze engem leginkább az almáéra emlékeztet, emellett pedig magas a vitamintartalma, szóval ilyen szigorú idõben nem árt megenni belõle néhányat. Ha nyersen nem szimpatikus, akkor fõzhetünk belõle lekvárt, akár más gyümölcsökkel együtt, kiváló sûrítõnek, ugyanis magas a pektintartalma. Én is tervezek még egyéb fõzési akciókat, ha beválnak, beszámolok. Most a naspolya mellé mandarin társult, hogy legyen az édes mellett egy kis savanykás íz, a saláta pedig abból készült, amit adott éppen a kamra.
Itt a vége, jön a recept.

Csirkesaláta naspolyás-mandarinos öntettel ...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2011/11/kockazat-...

sponsored links

Keres?s