Sütõtök
sponsored links
tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
Mostanában kicsit ritkultak a posztok, nem mintha nem lenne mirõl írnunk, de nagyon zsúfoltak a napjaink. Azért nem tûntünk el, bár a törzsközönségünk saját magunk vagyunk elsõsorban :)
Most van (vagy volt) sütõtökszezon. A halloween már elmúlt ugyan, de lehet azért még kapni. Egy nagyon fontos dolog van: csak hibátlan tököt szabad megvenni. Minél szimmetrikusabb a tök, annál jobb. Ha a héja csak egy kicsit is foltos (mintha kezdene rohadni), akár csak egy körömnyi helyen, már nem érdemes megvenni a tököt, mert az egész töknek olyan fura íze lesz.
Én úgy szoktam a sütõtököt elkészíteni, hogy félbe vagy négybe vágom, és a tök magos részét kivájom, a magokat körülvevõ laza hússal együtt, és 150-180 fokos sütõben sütöm. Ahogy sül a tök, levet ereszt. Addig szoktam sütni, amíg ez a ...