Sült céklaleves és gravlax
sponsored links
Az elmúlt télen a cékla és én nagyon jó barátok lettünk, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ezek a receptek. Kapcsolatunk azóta is virágzik, s hamarosan elkezdem szüretelni az újabb termést. Úgyhogy készüljetek, mert jönnek az új céklás fogások! Tervben van már hetek óta egy desszert, épp csak a megfelelõ alkalomra várok, aztán durr bele! Miközben ezeket a sorokat írom, máris támadt két új ötletem, hiába annyi mindennel lehet kombinálni ezt a remek zöldséget, hogy egyszerûen nem tudom fékezni magam! Most egy fûszeres levest hoztam sárga céklából, amihez gravlaxot, vagyis pácolt lazacot készítettem, annak ellenére, hogy nem kedvelem ezt a halat. Idõnként azonban szeretek olyan alapanyagokat elõszedni, amelyeket egyébként nem szeretek, hiszen egy másfajta elkészítési mód egy újabb esélyt jelent.
Hozzávalók:
500 g sárga cékla
2 evõkanál vaj
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evõkanál frissen reszelt gyömbér
1 teáskanál szecsuáni bors
1/2 teáskanál édeskömény mag
1/2 teáskanál római kömény ...