Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Mártott diós, avagy a "paraszt/zserbó macaron"Régóta dédelgetett projektet valósítottam meg ezzel a desszerttel,
lévén a mézesekhez való kötõdésem is immáron több évtizedes múltra
tekint vissza. Tíz éves lehettem, amikor anyu révén megismerkedtem Dezsõ Úrral és az õ mesebeli mézeskalács házikójával, mit házikójával, valóságos mézeskacsalábon forgó palotának is beillett volna az. Dezsõ Úrnak széles
mosolya és kackiás bajusza volt, no meg fehér köpenye, mint az
orvosoknak. Nemcsak a mézesek, az asszonyok és a gyerekek nyelvén is
kitûnõen értett, sõt még a húsokén is ... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/08/mart... |
Azért az Íz az Úr!Eljött a várva-várt leleplezés, most mondjam, hogy emiatt nem aludtam egész éjszaka. Csak részben volna igaz, az idõváltozás is belejátszott, megint beborultunk. No nem baj, legalább bocsánatos bûn a karácsonyi díszlet és a kiadós desszertfalatka is reggeli gyanánt. Hiába no, kifogásokat/indokot mindig találok... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/08/azer... |
Fillet - U1 - FishVagyis lenmagos tonhalburger ropogós patisszon chipsszel és tartármártással style a lá mekdönci. Õkelme is a Nagy Update Fõzõversenyre lesz, akinek tetszik, szavazhat is, majd szólok, ha fenn lesz a recept ott is (köszönöm:). Illetve abszolút pontos/szabatos ... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/08/fill... |
Mignon vagy a csokitorta új ruhája?Emlékeztek még a rusztikus csokitortára? Na szebb éppenséggel ezúttal sem lett, sõt...! Mindössze annyi történt, hogy új, de hasonlóan csapnivaló fazont/köpönyeget kapott. Jobban mondva, mindjárt kettõt. Mi több, még egy kis albinó beütést is. Hála a mélyhûtésnek alaposan kifehéredett, ez az alkalmi hókaság persze az ízén nem változtatott különösebben. ... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/08/mign... |
3 sajtos-kolbászos bio tönkölypizza/kenyérlángosMegint pizza. Megint hozott anyagból. Megint kolbásszal is. |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/08/3-sa... |
Gasztroblogok, gasztrobloggerek és a facebookÉs egy hírecske: a nempiskóta is megjelent a facebookon, gyertek, nézelõdjetek! |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/08/gasz... |
Update (narancs)sárgabarack lekváros kigömböc(ök) fahéjas édes tejfölmártással a lá nagyiHa lekváros gombóc, akkor persze, hogy nagyi. A kút, az õsforrás, akihez mindig érdemes visszanyúlni. Igaz, õ még krumplis gombóctésztával dolgozott, én meg minthaégetettel (a lábas tudna is nyilatkozni...), de az eredményt (a szépséget/csúnyaságot leszámítva, elõbbit persze nagyi javára), ez egyáltalán nem befolyásolta, az ... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/08/upda... |
The Pioneer Women, avagy az egyik nagy food blogger példaképHa a nemzetközi foodblogoszférában Fûszeres Eszter párját keresnénk, Ree Drummondban, a The Pioneer Women food blog szerzõjében fedezhetnénk fel hasonmását. Ree az Egyesült Államok egyik legnépszerûbb nõi bloggere, a Forbes magazin szerint, ha valaki, õ aztán tényleg kiérdemli a web celeb titulust.[1] Az általuk készített listán a 2010-es esztendõ 25 rangsorolt tagja közül a világhálón álomkarriert befutó személyek sorában a 22. helyre került, ami azért is nagy teljesítmény részérõl, mert ... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/08/pion... |
P a köbön...Na nem megint rosszkislányvoltam? Paradicsomos padlizsános minipizzát reggeliztem. Ezúttal kivételesen a tésztát, átmenet a kenyérlángosos vastag és az olaszos ultravékony között, is magam készítettem tejfölös/fõzõtejszínes lángos tésztából, tojás is került bele. Nagyjából RR (Rubint Réka receptje [is], de nem onnét ... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/08/p-ko... |
TúróczyVagyis a túrós palacsinta és a rákóczi túrós keresztezése sznobistán, y-nal. Ami annyit tesz, hogy a túrókrém alá egy réteg finom sk. cukormentes (narancs)sárgabarack lekvár is került. Habcsók? Habcsók az kérem szépen nincsen. (Bármajdnemrátapintott, úgy bizony. A távlati tervek közt egy update pavlova ... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/08/turo... |
(Téli)szalámis sajtos baguette "nyáron"Ígéretemhez híven, sor került tehát a baguette törésre. Kellett nekem az olaszos vonalat emlegetnem, a franciás kenyérke bélzete, belsõ szerkezete leginkább a DNK (dagasztás nélküli kenyér) állagára hasonlított, mondhatni sütés közben kapott/szerzett egy kis focacciás beütést. "Nyáron" = a nyitott ablaknál olyan erõs a szél, szintevacogok... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/08/teli... |
Finom kefíres lángosÉveken át ezt a lángostésztát használtam. Igazából elégedettek voltunk vele, nem is kerestem tudatosan másikat. Aztán mégis szembejött velem Móni blogján. Szeretek hozzá járni, kedvelem az írásaiból áradó õszinteséget, humort. A receptjei pedig ötletesek, de nem túl bonyolultak mégis finomak. Nálunk a lángosreceptje is nagy sikert aratott és kérésre mostantól erre cseréltük le a régit. ( Móni blogja amúgy indult a ... |
Tovbb a blogra ... maszatkonyha.blogspot.com/2011/08/fin... |
Az év fagyija?Majdnem. Avagy a körtés-(update) dió(kréme)s-mézes by nempiskóta... ...merthogy az eredetivel, mézes diós körte, ellentétben ebben a dió(krém) dominál, méz és körte csak ?mutatóba? került bele az íz, a csicsa és a 10%-os U szabály értelmében (a nagy verseny miatt vagyok ilyen szigorú, nem magamhoz:) Vagyis ... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/08/az-e... |
Osztrák-magyar monarchia SUBAvagy duplán sajtos sovány sertéskaraj "autentikus" bécsi panírban, mákos-fetás baguette kanapén, sós tejfelmártással - hogy hadd legyünk egy kicsit divatosak, "exkluzívak" is... urambocsá, sznobok. (máramennyireebbenalazaszendvicskategóriában/mûfajbanlehet) Tudom, tudom hasonló szerepelt már a nempiskótán, de az tényleg csak hasonló volt, bár retrónak éppenséggel lehetne ez is retro. És, hogy miért subway, azonkívül, hogy baguetteben szervírozott elegáns rántott húsról van szó? (majd a végén kiderül:) ... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/08/oszt... |
Citromos túrókrém fagyiavagy egy hevesjegesbolondéria minden napra... Kevésbé ütõs, kevésbé ínyenc, mint a tegnapi diós, cserébe viszont jóval alakbarátabb (pláne, ha joghurttal készítjük) és ráadásul/kárpótlásul isteni illata van. Persze az íze se kutya (abszolút húsmentes:) ... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/08/citr... |
Eating Out in LondonCovent Garden Az útikönyvek szerint London nem a világ gasztronómiai fõvárosa,az angolok mindössze a meleg reggelivel, a délutáni teával és néhány pudinggal járultak hozzá a szakácsmûvészethez.Mi gasztrobloggerek viszont tudjuk, hogy ez azért nem egészen így van,itt van ugye Heston Blumenthal (lásd Konyhasónapló) és fuck you Gordon Ramsey. Sajnálatosan me and my family nem éppen Michelin-csillagos éttermekben étkezett az elmúlt napokban (hát nem ... |
Tovbb a blogra ... vesta007.blogspot.com/2011/08/eating-... |
Már csak 7 nap!Már csak 7 napig akciós A tortadíszítés alapjai c. könyv + DVD! Az elõrendeléssel még 7 napig 4500 Ft postaköltséggel együtt, azonban utána már csak 7600 Ft + postaköltség ellenében rendelhetõ. Remek összefoglalót kaphattok a könyvben mindarról, amit a ... |
Tovbb a blogra ... tortadiszites.blogspot.com/2011/08/ma... |
Tükörtojás a lányomtólA tükörtojást és a fotót Antónia lányom készítette régebb azzal a kéréssel, hogy majd blogoljam be. Aztán egy ideig minden nap megkérdezte: "na, megírtad már a bejegyzést a tükörtojásról?" Mindig mondtam neki: "még nem, de azonban következik". Aztán egyszer kiböktem: "blogra mégiscsak komolyabb dolgokat illene kirakni". Mire kifejtette, tegyem csak ki nyugodtan, mert sokan örülnének neki, ugyanis õ tudja, sok olyan olvasóm is van, ... |
Tovbb a blogra ... fakanalforgato.blogspot.com/2011/08/t... |
Baby polip paradicsommártásbanNálunk a polip minden formájában jöhet, de a hagyományunk szerint ez a paradicsomos kerül gyakran az asztalra. Mivel nem szeretem, ha nem lehet elrágni, ezért én elõfõzöm fokhagymás, citromos, borsos, sós vízben. Így puha lesz minden esetben. Ez a tésztával tálalt vacsora egyik este készült. A hangulat pedig már majdnem tengerparti lett! Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... pinkcsoki.blogspot.com/2011/08/baby-p... |
Gyümölcsös kosárkákNem véletlenül nem került fel még ide ez a sütemény: egyszerûen utálom készíteni. Most a férjem kért meg,ajándékba szánta, így rávettem magam, de azt hiszem, legalább 6 hónapig ismét mélyen elnyomom magamban még az emlékét is. Pedig nem bonyolult, nem nehéz elkészíteni, csak kicsit macerás, fõleg ha az ember lánya béna a finom munkákhoz. A tészta ugyanúgy készül, mint a hagyományos kosárkánál, csak most picit emelt adagban, hogy kissé vastagabbak legyenek a kosarak. A ... |
Tovbb a blogra ... egycsipet.blogspot.com/2011/08/gyumol... |
Jolika almásaHozzávalók: 50 dkg liszt 20 dkg cukor 15 dkg margarin 2 tojás 1 dl tej 1 citrom héja 1 sütõpor 1 kg alma ... |
Tovbb a blogra ... fozni-jo.blogspot.com/2011/08/jolika-... |
Nekem kicsit cinnabon...Ez a sütemény pont megfelel egy jó kis krumplileves után második fogásnak. Nálam reggelire készült, és mondhatom: életveszélyes. Melegen-langyosan abbahagyhatatlan, de volt alkalmunk kipróbálni hidegen is, és úgy is nagyon tuti. Munka vele alig... A receptet Maci blogján lõttem, és most sem csalódtam. A frissen kisült csigák engem erõteljesen emlékeztetnek legeslegnagyobb amerikai kedvencemre, a cinnabonra, amit bármikor, bárhol képes voltam megenni. Átható vajas-fahéjas illatának, mely belengi a pályaudvarok, aluljárók levegõjét, képtelenség ellenállni. Persze, az jóval ... |
Tovbb a blogra ... fakanal.freeblog.hu/archives/2011/08/... |
Olasz citromtortaA nap fûszere: "A soha nagyon hosszú idõ." Jennifer Lee Carrell Még a pekingi utazás elõtt tartottunk egy fergeteges bulit. Nálam volt az alapozás, ami annyira jól sikerült, hogy az elmém még nyomokban is alig tartalmaz emléket az estérõl. És mégis akkor honnan tudom, hogy annyira fergeteges volt??? Megérzés:). De egy biztos, többet bólét nem csinálok. Illetve NEM CSINÁLHATOK!!!:). Fõleg úgy, hogy van benne sangria, vodka, martini, üdítõ, gyümölcs és a végén még pezsgõvel öntöm fel. Életveszélyes:). A buli annak ... |
Tovbb a blogra ... morzsoka.freeblog.hu/archives/2011/08... |
szórós túrós szederrelKb. egy éve láttam ezt a receptet Mágnes Dóránál, azóta tervezem, hogy én is megsütöm. Nem kapkodtam el :) Most viszont elkészült és ízlett mindenkinek. Nekem, bevallom, nem annyira, de a ráfordított idõ és a mosatlan edények minimalizálása azért sok mindenért kárpótolja az embert. Szóval tényleg úgy készül, hogy mindent csak beleszórok a tepsibe, de azért pici trükkje ennek is van. Egyébként, teljesen hihetetlen módon, tényleg összeáll tésztává a dolog... Az eredeti recept nem szólt a tepsi ... |
Tovbb a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/08/12/szor... |
Reggelizzünk! /2. - Francia pirítóstFrancia pirítós Nem igazán pirítós, több annál. Az igazságot valahol a bundás kenyér és a kenyérfelfújt között kell keresni. Általában maradék kenyérbõl, bagettbõl, vagy kalácsból készül. Franciaországban pain pedru-ként, máshol leginkább ... |
Tovbb a blogra ... gourmetstudio.blog.hu/2011/08/12/regg... |
Zöld curry grillezett õszibarackkalNincsenek itthon a kicsik, ilyenkor aztán olyanokat is fõzünk, amit õk nem esznek meg. Például csípõset, curryt. Ilyet, ni! Hozzávalók: 400g pulyka medalion (vagy más) 3 gerezd fokhagyma kb. 1 ek frissen reszelt gyömbér 6 pici sárga chili 1 csípõs zöld paprika 1 csokor koriander 1 kaffir lime levél fél szál póréhagyma ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/lila... |
Kenõmájas csavartA leveles-vajas tészta méltatása pár nappal ezelõtt egy másik recept kapcsán már megtörtént. Sokrétû felhasználására egy újabb jó példa. Ercsihaminál bukkantam a receptre, és nálunk is nagyon bejött. Pillanatok alatt elkészül, és egy ... |
Tovbb a blogra ... alizkonyha.blogspot.com/2011/08/kenom... |
Moldovai szentecskékA kalácska nagyon finom ,gyerekként volt alkalmam ... |
Tovbb a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/08/mo... |
AUGUSZTUS 20A Magyar Katolikus Rádió augusztus 20-án 10.34 perctõl, a hírek után közvetíti Vecsey Kiss Mária: "Kezében a kereszt, oldalán õsi kard" címû verses, történelmi elbeszélõ mûvét Lázár Csaba felolvasásában, zenei összekötésekkel.
A felvétel mind a székesfehérvári, mind a budapesti frekvencián hallható lesz. A budapesti: FM 102.1, a székesfehérvári: FM 96.1. |
Tovbb a blogra ... alchri62.blogspot.com/2011/08/auguszt... |
Paradicsommal rakott padlizsánNem szeretnék abba az elbizakodottságba leledzeni, hogy egy pici fiú nekem köszönheti a születését, de tény, hogy miután a szomszédunk evett ebbõl, másnap reggelre megszületett a fiacskája. Ettõl függetlenül egészen jó kis ételrõl van szó, tömény nyár és jó sok íz. Személyenként 1 kisebb padlizsánt felkarikáztam, lisztbe forgattam és minimális olajjal kikent serpenyõben megsütöttem. Sütõtálba helyeztem. A padlizsánt én nem szoktam besózni és lemosni ... |
Tovbb a blogra ... agifoz.blogspot.com/2011/08/paradicso... |
Briós...a legjobb...Szereted a brióst? Én korábban nem igazán rajongtam érte, de az Onyx-ban isteni finomat ettünk, azóta megszállott vagyok. Leginkább abban, hogy valami hasonlót szeretnék produkálni. Több változatot is kipróbáltam, de nem jöttek be, még a Szakácsok könyvében található recept sem, ami meglepett. Nem volt rossz, de közel sem volt olyan puha, olyan könnyû, mint amilyenre vágytam. Maximalizmus.
Elkezdtem a neten keresgetni, órákat töltöttem ezzel, mire végre rátaláltam egy oldalra, ahol ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA... |
Vacsora az öcsémnekFelhívott a sógornõm (nincs itthon), hogy átküldte az öcsémet, adjak már enni a szerencsétlennek, mert éhen hal. Kicsit káromkodtam, mert nem terveztem fõzni, és ehhez mérten nem is volt itthon sok minden, de leszaladtam csirkemellet venni, aztán improvizáltam. Cukkinis csirkeragu kurkumás rizzsel Eredetileg csak sima tejszínes csirke lett volna rizzsel, de nem szeretem a teljesen fehér kajákat. Másnak adni sem. Ezért elõször is nekiálltam rizst fõzni, de amikor felöntöttem vízzel, egy kis kurkumát is tettem bele, ettõl pont ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Valsagkonyha/... |
Zöldségeket beszélek...Ha az ember blogot ír, idõvel sok-sok ismerõst, barátot is "szerez" magának. Amióta blogot írok, én is megismertem már néhány olyan embert, akivel szinte napi kapcsolatban vagyok. Az egyik ilyen barát, Krisztina aki a Kerek erdõ közepén blogot írja... Fõleg kávézni járunk, megbeszéljük az élet dolgait, és idõnként meglepjük egymást apróságokkal. A héten úgy döntöttem, hogy körömvirágból szeretnék krémet készíteni. "Belekiabáltam" a facebook-ba, hogy erre készülök és ha van valakinek felesleges, vegyszermentes körömvirága, ... |
Tovbb a blogra ... szepsegtar.blogspot.com/2011/08/zolds... |
Nektarinos-mazsolás gyümölcssalátaA tegnapi fejfájós, "nem akarok gyümölcsöt reggelizni" nap után vissza a gyümölcsös kerékvágásba. A fejfájáson kívül - ami rendkívül megviselt - volt még egy vesztesége a napnak. Mára az összes õszibarack megpenészedett, mehet a komposztba. Azért ez dühítõ. Apa ma kedvenc gyümölcsét kénytelen volt ... |
Tovbb a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/08/nektarino... |
Sült libacomb bazsalikomos nektarinnal - ahogy a Bock Bisztróban készülEzt a zseniális ebédet néhány héttel ezeõtt a Bock Bisztróban fogyasztottam, és annyia ízlett, hogy muszáj volt itthon is elkészítenem, fõleg azért, mert a barackszezon derekán vagyunk még, és idén bazsalikomból is van bõségesen a kertemben. Meg is néztem rögtön a Bock Bisztró receptjei között, hogy felkerült-e már, de sajnos nem találtam. Pedig a fõ alapanyagaim már megvoltak hozzá, és csak nem ment ki a fejembõl az étel. Na jó, kacsacomb helyett ugyan "csak" libacombot ... |
Tovbb a blogra ... selectfood.blogspot.com/2011/08/sult-... |
Kovászos uborkaEz a kovászos uborka már egy hónapja készült, és olyan gyorsan elfogyott, hogy csak ez a gyengécske fotó készült róla (még szerencse, hogy legalább ez....). De mindenképpen el akartam magamnak tenni ezt a receptet, hogy jövõre tutira meglegyen! Anyukám nagyon ritkán készít kovászos uborkát, mert õk annyira nem szeretik, azuram viszont igen, és a kedvébe akartam járni. Máriánál találtam meg azt az igazi, hagyományos kovászos uborkát, ami nincs agyonvariálva, agyon fûszerezve. Ez a kovászos uborka nagyon finom volt, ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... |