Paradicsommal rakott padlizsán
sponsored links
Nem szeretnék abba az elbizakodottságba leledzeni, hogy egy pici fiú nekem köszönheti a születését, de tény, hogy miután a szomszédunk evett ebbõl, másnap reggelre megszületett a fiacskája.
Ettõl függetlenül egészen jó kis ételrõl van szó, tömény nyár és jó sok íz.
Személyenként 1 kisebb padlizsánt felkarikáztam, lisztbe forgattam és minimális olajjal kikent serpenyõben megsütöttem. Sütõtálba helyeztem.
A padlizsánt én nem szoktam besózni és lemosni meg hasonló bulikat csinálni. A mai fajták már nem annyira keserûek, hogy ezzel veszõdni kellene, ha meg keserû, akkor általában a sózás ellenére is az marad valamennyire.
Készítettem egy friss paradicsommártást is: padlizsánonként felkockáztam 2 nagy paradicsomot, 1 kis hagymát, 3-4 gerezd fokhagymát. A paradicsom persze finomabb lett volna, ha kimagozom és lehúzom a héját, de erre nincs mindig ideje az ember lányának. Így is elfogadható lett a végeredmény.
Ezeket egy lábasban nagy lángon elkezdtem fõzni egy ...