Kovászos uborka

2011-08-11

sponsored links



Ez a kovászos uborka már egy hónapja készült, és olyan gyorsan elfogyott, hogy csak ez a gyengécske fotó készült róla (még szerencse, hogy legalább ez....). De mindenképpen el akartam magamnak tenni ezt a receptet, hogy jövõre tutira meglegyen!

Anyukám nagyon ritkán készít kovászos uborkát, mert õk annyira nem szeretik, azuram viszont igen, és a kedvébe akartam járni. Máriánál találtam meg azt az igazi, hagyományos kovászos uborkát, ami nincs agyonvariálva, agyon fûszerezve. Ez a kovászos uborka nagyon finom volt, pont, amilyet akartam. 

Köszönöm, Mária!!! Ja, és igazad van, egy gond volt vele, hogy túlságosan gyorsan elfogyott...

Hozzávalók:

  • 2,5 kg uborka
  • 1 nagy csomag / csokor kapor
  • víz
  • annyi evõkanál só, ahány literes az üveg
  • zsemle vagy kenyér az üveg tetejére
  1. Az üvegeket kimossuk, kifertõtlenítjük.
  2. Az uborkákat egy zöldségekhez használt körömkefével alaposan lesikáljuk, leöblítjük és a ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha...

sponsored links

Keres?s