Kovászos uborka
sponsored links
Ez a kovászos uborka már egy hónapja készült, és olyan gyorsan elfogyott, hogy csak ez a gyengécske fotó készült róla (még szerencse, hogy legalább ez....). De mindenképpen el akartam magamnak tenni ezt a receptet, hogy jövõre tutira meglegyen!
Anyukám nagyon ritkán készít kovászos uborkát, mert õk annyira nem szeretik, azuram viszont igen, és a kedvébe akartam járni. Máriánál találtam meg azt az igazi, hagyományos kovászos uborkát, ami nincs agyonvariálva, agyon fûszerezve. Ez a kovászos uborka nagyon finom volt, pont, amilyet akartam.
Köszönöm, Mária!!! Ja, és igazad van, egy gond volt vele, hogy túlságosan gyorsan elfogyott...
Hozzávalók:
- 2,5 kg uborka
- 1 nagy csomag / csokor kapor
- víz
- annyi evõkanál só, ahány literes az üveg
- zsemle vagy kenyér az üveg tetejére
- Az üvegeket kimossuk, kifertõtlenítjük.
- Az uborkákat egy zöldségekhez használt körömkefével alaposan lesikáljuk, leöblítjük és a ...