Briós...a legjobb...
sponsored links
Szereted a brióst? Én korábban nem igazán rajongtam érte, de az Onyx-ban isteni finomat ettünk, azóta megszállott vagyok. Leginkább abban, hogy valami hasonlót szeretnék produkálni. Több változatot is kipróbáltam, de nem jöttek be, még a Szakácsok könyvében található recept sem, ami meglepett. Nem volt rossz, de közel sem volt olyan puha, olyan könnyû, mint amilyenre vágytam. Maximalizmus.
Elkezdtem a neten keresgetni, órákat töltöttem ezzel, mire végre rátaláltam egy oldalra, ahol a megjegyzésben szerepelt egy jónak tûnõ recept. Emlegetnek benne egy úgynevezett francia dagasztást, amire ismét találtam számos leírást a neten. A legjobban egy videó mutatja be, ITT a link. A receptet és ezt a dagasztási módszert ötvöztem, az eredmény pedig olyan lett, amilyenre vágytam! A videón szereplõ mértékegységek nem kellenek, csak a dagasztás menetére kell koncentrálni!
Az egész tészta lényege, hogy az alapanyagokat összekeverjük, kivéve a vajat, elkezdjük dagasztani, majd a kockára vágott vajat apránként dagasztjuk bele a tészába. Eleinte írtózatosan ragad, az elsõ 10 percben nem gondoltam, hogy ez a tészta valaha összeáll. 20 perc után már érzõdik a változás és kb. 30-35 perc alatt az összes vajat bele tudjuk dolgozni, a tészta pedig ugyan lágy marad, de mégis szépen kisimul. A dagasztás egyáltalán nem ...