Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Belsõségek
sponsored links
Aszalt szilvás csirkemáj ragu zöld spárgávalElsõre talán vadul hangzik az aszalt szilva a spárga mellé, de szerintem nagyon jól illik hozzá. Igazából francia szakácstanulók inspiráltak ennek az ételnek az elkészítésére. Meghívást kaptunk a Gundel Károly ... |
Tovbb... |
Bárányvelõs tojásfelfújtHozzávalók 4 személyre: 6 tojás, 20-25 dkg bárány agyvelõ, 5 dkg ..., 50 ml fõzõtejszín, 25 g ..., 1 teáskanál étkezési keményítõ, só, bors, ecet, 1 kötés medvehagyma, vaj és ... |
Tovbb... |
Normandiai csirkemáj - egytálétel csirkemájjal, almával, baconnel és krumplival4 adagnyi: |
Tovbb... |
Rakott nyelv 2 (paleo) |
Tovbb... |
Vese és káposzta avagy Még megkevelhetedDE! a vese név hallatán, az egyszerû, hétköznapi átlagember elfintorodik, pedig el lehet készíteni, szaga illata nélkül ... |
Tovbb... |
Csirkemáj fodros kelbimbóval, kölesselIsmét diétázok, ezzel együtt próbálok egészségesebben étkezni, egészségesebben készíteni el azokat az alapanyagokat amit szabad ennem. ... |
Tovbb... |
Almás-rozmaringos kacsamájSzeretjük a májat minden formában. Ez a fogás fiatal pecsenyekacsa májából készült - csirkemáj árban kapható mifelénk, s szerintem sokkal finomabb a csirkemájnál. A májhoz almát társítottam ... |
Tovbb... |
Popcorn zúza – Csirkezúza tempura ropogós fehérbab salátávalIgazi ínyencséget kínál Chef Tibi az eheti séf ajánlatban: popcorn zúza. Friss csirkezúzát fûszeres alaplében puhára fõzünk, majd tempura bundában ropogósra sütünk. Annyira addiktív, mint a popcorn. Fõleg, hogy nyakon öntjük kedvenc koreai ... |
Tovbb... |
Zúza--tarhonya--paradicsomos sûltbab.Kacsazúzát már többször készítettem,de mindig más-más változatban. A mostani is roppant egyszerû--finom. ... |
Tovbb... |
Szarvasmáj bacon köntösben karamellizált áfonyávalNemrég egyszerre volt itthon szarvasmáj és friss áfonya. Mivel tapasztalatom szerint a karakteres, jellemzõ máj ízen túl, hordoz magában egy egész kis édességet, úgy gondoltam, illeni fog hozzá egy kis karamellizált gyümölcs. ... |
Tovbb... |
Sonkában sült máj tejfölös krumplipürével |
Tovbb... |
Tiroli májA recept eredetérõl, hitelességérõl nem tudok(ha valaki tudja, jelezze kérem, megköszönném!) a netten az kering róla, hogy Jókai egyik kedvenc eledele volt. Én Kmkonyhája-ban készült receptet vettem alapul. ... |
Tovbb... |
Pirított csirkemáj gyümölcsös kuszkusszalNem ez az elsõ alkalom, hogy az oldalon csirkemáj szerepel. Szeretjük, sokszor is készítjük, mégis most különösen azt éreztük, hogy feltétlen meg kell osztanunk Veletek. Nem hagyományos módon, tehát nem hagymás alappal készítettük, hanem egyszerûen csak megpirítottuk. Ami igazán érdekessé teszi, az ... |
Tovbb... |
Resztelt sertésmájRitkán kerül sertésmáj az étlapra, akkor rendszerint rántott formában vagy resztelt májként. Ilyenkor sós fõtt krumpli vagy párolt rizs a kísérõje. Most utóbbival kínáltam. Egy kis érdekesség az elnevezésével kapcsolatban. A resztelt szó jelentése a német rösten igébõl származik, aminek a jelentése ... |
Tovbb... |
Véres hurkaHozzávalók: A disznó vére, friss szalonna, tüdõ, fél máj, a vesék, 40 dkg fõtt rizs, 5-6 hagyma, só, bors, csombor, szegfûbors. Elkészítése: ... |
Tovbb... |
Sertésmáj gerslis rizottóvalMáj és gersli... Elsõre szokatlannak hangzik? Sebaj, nekünk is az volt, egészen 2013 februárjáig, akkor készítettük elõször ezt az ételt. A minap leugrottam kedvenc húsboltunkba, mert megint májra támadt gusztusom. A sertésmájat persze ezúttal is jól átmostam, és megtisztítottam, szeletekre ... |
Tovbb... |
Savanyú sertésvese |
Tovbb... |
Kakukkfüves kacsamájpástétom portóivalTökéletes reggeli fogás lehet, ez a kacsamájpástétom kakukkfûvel, kevés portóval, ropogós kenyérrel, friss, színes zöldségekkel.A májpástétomot kacsamáj helyett, kipróbálhatjuk csirkemájból is, úgy is nagyon finom. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Tejföles nyúlmáj kölesselMind a nyúlmáj, mind a köles különleges alapanyag, legalábbis számomra, nyúlmájat igaz már többször is készítettem, kölest most elõször, de ízlett, lesz még folytatása. Hozzávalók (2 személyre): kb. 30 dkg nyúlmáj ... |
Tovbb... |
Csirkezúza Eszterházy módraHétköznapi ebédtipp, a klasszikus zúzapörkölt helyett készíthetjük Eszterházy módra is. Gyökérzöldség majdnem mindig található nálam a kamrában, úgy hogy adott volt a lehetõség, hogy mit kezdjek a zúzával . Csirkezúza Eszterházy módra ... |
Tovbb... |
Fokhagymás sovány kacsamájNagyon gyakran kerül ez nálunk terítékre, bármilyen májból készíthetõ, legtöbbször sovány kacsamájból, mint ezúttal is, de sütöttünk már csirke vagy sertés májból is.....:-) A recept anyukámtól származik, õ erõs õrölt paprikával szokta csinálni, most a gyerekek ... |
Tovbb... |
Fokhagymás-besameles-citromos pacalGyermekeim nagyon szeretik a pacalt, ezért bátran készíthetek. Ez a citromos-fokhagymás változat elnyerte a tetszésüket, kedvesen biztattak, hogy ezután is készítsek . Fokhagymás-besameles-citromos pacal ... |
Tovbb... |
Csirkemájas rizottóMúlt hétvégén Mazsi a rizsfelfújtról írt nektek, így gondoltam, az édes után jöhet egy kis sós rizs-változat, méghozzá a csirkemájas rizottó. Ez az az étel, amit csak ritkán készítek és akkor is csak Iminek, mivel én nem szeretem a csirkemájat. Idõnként elõfordul, hogy csak annyi maradék van a hûtõben, ami egyikünknek elég ... |
Tovbb... |
Resztelt májHétköznapok gyors ebédje. Hozzávalók 4 személyre ... |
Tovbb... |
Pulykazúza csilis tésztávalA múlt év végén készített konfitált pulykazúzából maradt még egy pár darab, ehhez szerettem volna valamit készíteni, s így egy teljes fogást kreálni. A Wichatésztacsaládból választottam hozzá köretet, és a zúzát egy kis mustárral egészítettem ki. Kell hozzá: ... |
Tovbb... |
Kedvencem egy kis csavarralMint két bejegyzéssel ezelõtt leírtam, kedvenc ételem a hízott libamáj (na, jó, a kacsamáj is). Viszont nagyon sajnálom rá a pénzt, így csak különleges alkalmakkor fogyasztom. Tavaly Márton napkor libalakomát rendeztem a családomnak, vettem libamájat is. Aztán szépen el is felejtettem, így mikor ... |
Tovbb... |
PACAL KÖNNYEN ELKÉSZÍTVEVettünk pacalt valamelyik nap. Gondolkoztam, hogyan készítsem el, tudván, hogy nem használhatok hozzá hagymát, pirospaprikát.. A lényeget, ahogy otthon a szüleim mondanák..Ennek ellenére így, egy kicsit lightosan elkészítve is finom lett, szerencsére a férjemnek is nagyon ízlett és gyorsan ... |
Tovbb... |
Szalonnás májHozzávalók: 60 dkg csirkemáj, 10 dkg vékonyra szeletelt pancetta, szõlõmagolaj, himalája só, õrölt bors, lenmagliszt, 4 friss rozmaringág Elkészítése: a pancettát serpenyõben, szõlõmagolajon megpirítjuk, majd kiszedjük egy ... |
Tovbb... |
Pirított sertésmáj sherryecettel és karamellizált almávalA blog indulásakor, 2010. novemberében készítettem ezt az ételt. Még a tálalás nem az igazi, de olyan finom volt, hogy most is szívesen enném! Gondoltam, érdemes arra, hogy újra megosszam Veletek. A májat a szokásos módon csíkokra vágtam, majd lisztbe forgattam. Egy közepes ... |
Tovbb... |
Konfitált libamájIsmerõsömtõl kaptam libamájat és libatesthájat is. No meg az instrukciókat, hogy hogy készítsem el. (o: A hájat a nagy wokomba tettem, egy kis vizet tettem alá (hogy ne égjen le addig se, amíg nem kezd el kiolvadni), majd kis lángon szépen kisütöttem. ... |
Tovbb... |