Aszalt szilvás csirkemáj ragu zöld spárgával
sponsored links
Elsõre talán vadul hangzik az aszalt szilva a spárga mellé, de szerintem nagyon jól illik hozzá. Igazából francia szakácstanulók inspiráltak ennek az ételnek az elkészítésére. Meghívást kaptunk a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképzõ Iskola nemzetközi versenyének díszvacsorájára. A vacsora elõtt bepillanthattunk a konyhába és megkóstolhattuk mûsoron kívül a francia diákok versenytányérjait. Az elõétel csirkemell rolád volt, amiben zöldspárga és aszalt szilva is volt - kifejezetten bejött nekem ez a párosítás és elhatároztam, hogy majd alkalmazom egyszer ....
Nem is vártam vele sokáig, mivel pont elõzõ nap került a hûtõmbe egy adag beregi szabadtartású csirkemáj (az Alemitta jóvoltából) és valamilyen ragut akartam belõle. Gondoltam, akkor ezt most aszalt szilvával és spárgával készítem. :) Szerencsére találtam még fél csomag puha aszalt szilvát, a spárga pedig már ilyenkor szinte mindig van nálam. Jó lett, mit jó ... kiváló ízû ragu lett, amit natúr jázmin rizzsel tálaltam. Az aszalt szilva telt, édeskés íze jól illik a májhoz, és a spárga ...