Sertésmáj gerslis rizottóval

2014-12-13

sponsored links


Máj és gersli... Elsõre szokatlannak hangzik? Sebaj, nekünk is az volt, egészen 2013 februárjáig, akkor készítettük elõször ezt az ételt. 

A minap leugrottam kedvenc húsboltunkba, mert megint májra támadt gusztusom. A sertésmájat persze ezúttal is jól átmostam, és megtisztítottam, szeletekre vágtam, s tejbe áztattam. Amíg kissé pácolódott a tejben, hozzákezdtem a jóízû alaplé elkészítéséhez. Volt egy kis maradék csirkeaprólék, gyökér, sárgarépa, fél hagyma, zeller, karalábé. 

Szokásos módon tisztítottam, majd, mintha húslevest fõznék, elkészítettem, sóval, borssal, sok szerecsendióval fûszereztem. Ha az alaplé elkészült, folyamatosan melegen kell tartani. 
A gerslit egész kevés olívaolajon kezdtem el pirítani. Amikor már kissé üvegesedik, mehet hozzá az elsõ merõkanál alaplé, mindig csak annyit, ami ellepi, s ezt többször kell megismételni. Innentõl kezdve, közel ...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2014/12/sert...

sponsored links

Keres?s