Vese és káposzta avagy Még megkevelheted
sponsored links
DE! a vese név hallatán, az egyszerû, hétköznapi átlagember elfintorodik, pedig el lehet készíteni, szaga illata nélkül is?
Na most akkor, elmondom az én módszeremet, 4 db vesére ami ami 60-80 dkg körül van.
A szép friss veséket kb. 1 napig hideg vízben (hûtõben) áztatom.
Másnap a veséket hosszában 4 felé vágom a közepén levõ "csúnya fehér akármit" kivágom, és a vese darabokat felcsíkozom (kockázom vagy ahogy épp szeretném), ezután ismét vizet öntök rá, amibe 1,5 evõkanál fehérbor ecetet keverek és ebben is még egyszer legalább 3-4 órát áztatom. A vese az vese, tehát nyersen áztatás után is lehet szaga illata, de ez a fõzés során elillan.
Még 2 fontos dolog.
Az egyik: csak ott, és akkor vásároljunk vesét ahol és amikor megbízunk a frissességben; a másik és talán általam a legfontosabbnak tartott dolog, az az agyunk - azért mert vese, ne hagyjuk magunkat rágörcsölni arra, hogy jajj vese, jajjj büdi, jajjjj hug...
Belsõség, ez van.
VESÉS KÁPOSZTA
VESÉS KÁPOSZTA
Hozzávalók:
1 db kisebb fejes káposzta
60 dkg sertésvese ...