Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Szárma (Sarma)A Balkán, Közép-Európa és Közel-Kelet népszerû étele, a levélbe (káposzta, szõlõ, torma, mángold, sóska, az elsõ kettõ lehet friss vagy savanyított) ... | |
Tovbb... | |
Könnyû kivis süteményKönnyû kis süti elfekvõ kivik pusztítására. Ha nem lettünk volna épp fasírtban, akkor Laci még hangzatosabban is dicsérte volna, de így csak egy "hát ez nagyon nagyon finom" hagyta el a sütivel teli száját, no meg a megjegyzés, hogy szebbeket is tudna ... | |
Tovbb... | |
Tiramisu golyókÉletemben elõször és egyben utoljára vettem mascarponet. A karácsony elõtti nagy rohanásban gyorsan egyik késõ esti órában úgy határoztam gyorsan-gyorsan össze dobok egy ilyen tiramisu golyó recit. Hát a kapkodásnak és a fáradtságnak meg lett a ... | |
Tovbb... | |
Hello Kitty - második verzióElkészült az idei év elsõ tortája is, rögtön január elsõ napjára. Egy már készült belõle, ez most egy másik példány. Mivel két egyformát nem szeretek csinálni, kicsit változtattam ... | |
Tovbb... | |
Feketeerdõ-tortaAz ember általában a saját születésnapjára nem készít tortát saját magának. Meg már a saját férjének sem :-) Még akkor sem, ha együtt tartják/nem tartják. Hát igen, nekünk sem lett könnyebb ez a 2012-es év több szempontból sem. És még csak most ... | |
Tovbb... | |
Köszöntöm a 100. olvasómat!:)Nagyon sok szeretettel köszöntöm Minden kedves olvasómat, de engedjétek meg, hogy most különösen nagy örömmel köszöntsem Hankka-t, õ ugyanis a 100. olvasóm:)) Korábban már említettem, közben azonban kivettem azt a bejegyzést, hogy a 100. olvasómnak ezt a ... | |
Tovbb... | |
ERDÉLYI KONYHA januári lapszáma - Trendó lapszemléjeA lapszám a Szent Vince és a borászok c. cikkel kezdõdik. Az írás ismeretterjesztõ jellegû, betekintést ad a január 22.-i Vince naphoz fûzõdõ idõjóslásokról, népi hagyományokról, hiedelmekrõl, melyek a borászok, szõlõmûvesek körében terjedtek el. Aki nem tudja, hogy a népmesébõl jól ismert ... | |
Tovbb... | |
Vaníliás mille feuilleAhhoz képest, hogy nem akartam sütni, szépen keresztbe tettem magamnak a leveles tésztával. Persze végezhette volna sós ételben is, de azért a krémes, az krémes és egyszerûen bûn lett volna kihagyni. Ugye, igazam van?! Viszont az a helyzet, hogy nem hallgattam a receptre és vékonyabbra nyújtottam a tésztát, mint azt kellett volna. Ezért aztán hamarosan ismételni fogok, már csak azért is, mert ... | |
Tovbb... | |
Spenótos-zöldborsós tésztaErre a zöld ételre a kislányom egyértelmûen azt mondta, hogy isteni és fennséges. Igaz van, nemcsak nagyon finom és tápláló, hanem diétás is. Hozzávalók : ... | |
Tovbb... | |
Csicsóka chips | |
Tovbb... | |
Jambalaya csirkével, kolbásszal és garnélávalKülönös hangzású neve ellenére ez a rizses egytálétel nagyon egyszerûen elkészíthetõ, mégis nagyon finom, nálunk visszatérõ vendég lesz, abban biztos vagyok. Az étel az amerikai Louisiana államban alakult ki, francia és spanyol rizsételek hatására, hasolít is a spanyol paellára, amit szintén nagyon ... | |
Tovbb... | |
Mákos sajttorta almávalAdós vagyok még néhány recepttel az ünnepekrõl. Ezt a tortát Szilveszterre készítettem. A receptet a Nõk lapja konyhájában találtam, a novemberi lapban. A torta elõre is elkészíthetõ, de sajnos az alma nem marad szép rajta (a képen is látszik), emiatt mégis érdemes még frissen megenni. Hozzávalók: A tésztához: - 200 gramm liszt - 140 gramm vaj - 60 gramm porcukor - 1 tojás A krémhez: - 400 ... | |
Tovbb... | |
Túrós kuglóf aszalt áfonyávalA nap fûszere: "Mindig azokhoz kötõdünk a legerõsebben, akiknek szükségük van ránk." Lucy Maud Montgomery Hozzávalók: ... | |
Tovbb... | |
Répatorta cupcake-nek álcázvaVolt már nálunk répatorta, de persze jó gasztroblogger-szokás szerint ritkán veszem elõ ugyanazt a receptet kétszer (mondjuk ez nem is igaz, csak a férjek terjesztik, igenis vannak jól bevált darabok…). Az igazi ok a kipróbálásra inkább az volt, hogy megláttam a GoodFoodban ezt a képet, és szinte mindegy is ... | |
Tovbb... | |
Újra hódít a panna cotta...Már volt egyszerû tejszínes, kávés, és epres-joghurtos, és most itt a legújabb: rumos-étcsokis. Talán a csokitól, vagy a zselatinlapoktól kicsit kevésbé lett ruganyós állagú, de eszméletlen finom lett az ... | |
Tovbb... | |
Panna cotta gránátalma öntettelKarácsonyra kaptam egy nagyon szép könyvet, Karácsony Gordon Ramsay-val, benne fantasztikusabbnál fantasztikusabb ünnepi ételekkel. Külön fejezetet szentel az ünnepi reggelinek, brunch-nak, pariételeknek és többféle menüsort is találhatunk ötletadónak az ünnepi vacsorához. Ez a recept ebbõl a könyvbõl van, a Szent Jakab kagyló, Wellington bélszín menü lezárásaként. Végtelenül ... | |
Tovbb... | |
KELKÁPOSZTÁS CSIRKEÚúúúúúúúúúúúszom. Arra nincs idõm, hogy feltöltsem a blogra azokat a recepteket, amik már ezer éve ücsörögnek a gépen... Úszom... Jól látszik abból is, hogy ez a recept a Kifõztük 2011/12. számában jelent meg, azaz valamikor ... | |
Tovbb... | |
Kedvenc szakácskönyvem?Biztosan az lesz, ha sikerül megszereznem. Vagy a kedvenc ajándékom lesz édesanyámnak, és így az õ kedvenc szakácskönyvévé avanzsálódik át. Még a karácsonyi vendégségbe járós idõszakban jutottunk el párom keresztanyjához, aki, jó keresztanyához mértem elkényeztette páromat mindenféle süteménnyel és édességgel már az idõk kezdete óta. Ha jól emlékszem, a rekord ... | |
Tovbb... | |
Chocolate fudge - Diós-mogyorós csokoládés tejkaramellaImádom a tejkaramellát, de azt az igazi puhán szájban szétolvadós fajtát. Egy igazi tejkaramella nem morzsálódik, hanem úgy szétolvad az ember szájában mintha soha ott se lett volna. A Chocolate Fudge szerelem volt elsõ látásra, azonnal ... | |
Tovbb... | |
Csapatépítõ fõzés cégeknekAHOL A KONYHA ÉPÍTI A CSAPATOT! | |
Tovbb... | |
Kóstoló a múltból a Lipóciában (folytatás): MáktortaKöerner András: Emlékek a múltból Három és féléves koromig a Palatinus házak egyikében, a Sziget utca és Pozsonyi út sarkán álló gyönyörû szecessziós stílusú épületben laktunk. V. emeleti lakásunk a Pozsonyi útra nézett, amit már akkor is terebélyes fák és elegáns, apró ... | |
Tovbb... | |
Fokhagymás gesztenye áfonyávalAz alábbi gesztenyés fõétel még az óévbõl "maradt". Salátával tálalva könnyû vacsorának is kiváló. A recept a Kifõztük magazin decemberi számában is megtalálható. Hozzávalók: ... | |
Tovbb... | |
MANGO JAM MANDARINNAL...Vettem akciós mangót. Szeretem a fûszeres ízét. Jól passzol desszerthez, húshoz egyaránt. Már tervezem, hogy csatnit is készítek belõle, de még ez idáig nem jött meg az ihletem erre a receptre...Talán majd nyáron, a roston hús mellé... Most viszony egy finom dzsem készült belõle. Aki szereti a különleges ... | |
Tovbb... | |
Téli vitaminturmixA kivi csaknem kétszer annyi C- vitamint tartalmaz, mint a narancs, és kétszer annyi rostanyagot, mint az alma. Egy darab kivi a napi C-vitamin-szükséglet kétszeresét biztosítja számunkra.A kivi nagy mennyiségû káliumot is tartalmaz. A érett banán könnyen emészthetõ, a benne lévõ rostanyag jelentõs része oldódó típusú, egyaránt alkalmas a székrekedés ... | |
Tovbb... | |
Macska a karácsonyfábanMég vízkeresztet sem tudtuk megvárni, le kellett bontani a karácsonyfánkat Szafti miatt, mert azt a produkciót találta ki, hogy befeküdt a fa valamelyik ágára, lehetõleg a törzsnél valahol középtájon. Ott szundikált vagy onnan nézett ... | |
Tovbb... | |
Szezámmagos grillázs trüffelgolyókA receptje Suncikánál tetszett meg, õ pedig Ottisnál szeretett bele. Hozzávalók: ... | |
Tovbb... | |
Fondant mennyiségekA következõ mennyiségek megmutatják, hogyan készülj, hogy ne legyen befedetlen terület. Természetesen ebben az ... | |
Tovbb... | |
FrissítésekAz utóbbi idõben frissítésre került két régi recept, illetve egy aloldal is a blogon. Akik a közösségi oldalon nem követõi a blognak, bizonyára még nem vették észre, ezért velük szeretném megosztani, az õ figyelmükbe ajánlani. Az egyik ilyen recept ... | |
Tovbb... | |
Mitsubishi torta/autó tortaEzt a tortát még Karácsony elõtt készítettem egy nagyon aranyos kisfiú születésnapjára. Egyértelmû kérés az volt, hogy ... | |
Tovbb... | |
Párizsi csirkecomb fûszeres-sonkás paradicsomszósszal burgonyávalAz év végi eszem-iszom után kellett egy kis pihenés minden szempontból, ezért még most kezdek újra belerázódni abba, hogy ha enni akarunk és jót, akkor meg kell csinálni magunknak. Eddig is ettünk figyelembe véve azt a mondást, hogy "Nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy ... | |
Tovbb... | |
Igazi vasárnapi ebéd: olaszos töltött csirkecomb sáfrányos rizottóvalOlyan formás és hatalmas - tanyasi - csirkecombokat sikerült beszereznem, hogy azonnal töltött csirkecombra ihletett meg. Ritkábban készítek rizs köretet, bevallom, ebben én magam vagyok a ludas, mert a család ... | |
Tovbb... | |
Bors&Pepper 1. szülinapjaÚgy látszik a blogírás újévi fogadalom-féle lehet, mert több blog is a napokban ünnepli a szülinapját. Igaz, én nem fogadalom hatására kezdtem bele a dologba, de jobb is, mert akkor semmi nem lett volna belöle, ahogy magam ismerem... Azért indítottam útjára a Bors&Pepper-t, hogy az Anyukám, a Növérem és a többi ... | |
Tovbb... | |
Citromos szeletNem nagyon szeretem a piskótát. Leginkább azért nem, mert ritkán lehet igazán jót enni. (Én sem vagyok nagy ász benne...) Így aztán ezt a piskóta kinézetû süteményt csak illembõl kóstoltam meg, mikor egyik ismerõsöm megkínált vele. Aztán meg elkértem a receptjét! Amilyen egyszerû az elkészítése, épp annyira nagyon ... | |
Tovbb... | |
Körözött tehéntúróbólHozzávalók: 10 dkg. margarin, 15 dkg. tehéntúró, vöröshagyma, só, pirospaprika, köménymag Elkészítése: A vöröshagymát apró kockákra vágom (mennyisége ízlés szerint), a túrót és a margarint kikavarom ,hozzá ... | |
Tovbb... | |
A lényegMatekgyakorlás Bencével. Iszonyúan kínlódik. Szöveges feladatot diktálok, a törtes anyagrészhez. Mondom: "na, akkor írjad. Anya sütit sütött. 24 egyenlõ részre vágta. Nóri megette az 1/8-ad részét, Bálint a maradék 1/3-át. Mennyi maradt Bencének? Vagy Bencének meg Zsófinak..." Szomorú kutyaszemekkel rám néz, és ... | |
Tovbb... | |
Fodros kel zabos szalvétagombóccal, salottával és sertésszûzzelLeginkább Észak-Németországban terjedt el és szinte csak ezen a területen is jellemzõ a "Grünkohl mit Pinkel" nevû hagyományos téli étel. Az elnevezés gyakran egy egytálételt takar, amely rengeteg fodros kelbõl, hagymából és zabos füstölt sertéskolbászból áll. Többek között nagyobb téli rendezvényeken, mint pl. karácsonyi falvakban is árulják óriási serpenyõkben folyamatosan kavargatva. Elõnye, hogy télen könnyen hozzáférhetõ helyi... | |
Tovbb... | |