Szezámmagos grillázs trüffelgolyók
sponsored links
A receptje Suncikánál tetszett meg, õ pedig Ottisnál szeretett bele.
Hozzávalók:
50 gr vaj
0,7dl tejszín
1 bögre cukor
1 bögre szezámmag
20 deka tejcsokoládé
Elkészítés:
Elõször a grillázst készítjük el. A cukrot kevés vízzel karamellizáljuk, majd hozzáöntjük a szezámmagot és addig kavargatjuk, míg a cukor rászárad. Mikor kissé lehûlt, konyhai robotgéppel darabosra turmixoljuk.Ezután a vajat a tejszínnel felforraljuk, lehúzzuk a tûzrõl és az összetördelt csokoládét megolvasztjuk benne. Végül belekavarunk 10 deka szezámos grillázst és 15 percre fagyasztóba tesszük. Miután kissé megdermedt golyókat formázunk és a megmaradt szezámos grillázsba hempergetjük õket. Tálalásig hideg helyen tartjuk. Mutatósabb, ha egyenként kis papírkapszlikba helyezzük a ...