Igazi vasárnapi ebéd: olaszos töltött csirkecomb sáfrányos rizottóval
sponsored links
Olyan formás és hatalmas - tanyasi - csirkecombokat sikerült beszereznem, hogy azonnal töltött csirkecombra ihletett meg.
Ritkábban készítek rizs köretet, bevallom, ebben én magam vagyok a ludas, mert a család nagyon szereti. Nem kedvelem minden formában a rizst. A paellát és a rizottót viszont nagyon.
A töltött csirkecomb - rizs összefüggés pedig önkéntelenül olaszos ízvilágra sarkallt. Legyen egy egyszerû rizottó a friss, egyszerû, de nagyszerû ízeket és alapanyagokat társító töltött csirkecomb mellé.
Már gondolatban érzetem az illatokat és az ízeket. Megmondom õszintén, az étel kóstolásakor sem csalódtam, éppen olyan friss, ízletes, visszafogott, de izgalmas volt, amilyenre terveztem. Ugyanakkor küllemre sem lett utolsó.
A töltelék összeállítása aprólékos munkát kíván, illetve a felsõ combrészt kicsontoztam, hogy készen, szépen lehessen szeletelni. Ez a mûvelet is mindenképpen megéri a fáradozást. Összességében egyszerûen elkészíthetõ étel, de minden mozzanat gondosságot igényel. No, de egy vasárnapi ebéd mindenképpen megérdemli ezt.
Hozzávalók 4 adaghoz: ...