Jambalaya csirkével, kolbásszal és garnélával
sponsored links
Különös hangzású neve ellenére ez a rizses egytálétel nagyon egyszerûen elkészíthetõ, mégis nagyon finom, nálunk visszatérõ vendég lesz, abban biztos vagyok. Az étel az amerikai Louisiana államban alakult ki, francia és spanyol rizsételek hatására, hasolít is a spanyol paellára, amit szintén nagyon kedvelek. Többféle verziója és elkészítési módja is van, ez a paradicsomos az egyik. Az elnevezésre is többféle teória van, de a lényeg végülis az, hogy nagyon finom és könnyen elkészíthetõ étel, a hozzávalókat mindenki az ízlésének megfelelõen variálja.
Hozzávalók:
pici olaj
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 fél zeller apróra vágva
1 db. kaliforniai paprika apróra vágva
30 dkg csirkemell vagy combfilé
kb. 20 dkg füstölt kolbász
20 dkg garnélarák
1 db vörösbab konzerv
1 db aprított paradicsom konzerv
1,5 bögre rizs
4 dl csirke vagy zöldséglé (víz) ...
Hozzávalók:
pici olaj
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 fél zeller apróra vágva
1 db. kaliforniai paprika apróra vágva
30 dkg csirkemell vagy combfilé
kb. 20 dkg füstölt kolbász
20 dkg garnélarák
1 db vörösbab konzerv
1 db aprított paradicsom konzerv
1,5 bögre rizs
4 dl csirke vagy zöldséglé (víz) ...