Panna cotta gránátalma öntettel
sponsored links
Karácsonyra kaptam egy nagyon szép könyvet, Karácsony Gordon Ramsay-val, benne fantasztikusabbnál fantasztikusabb ünnepi ételekkel. Külön fejezetet szentel az ünnepi reggelinek, brunch-nak, pariételeknek és többféle menüsort is találhatunk ötletadónak az ünnepi vacsorához.
Ez a recept ebbõl a könyvbõl van, a Szent Jakab kagyló, Wellington bélszín menü lezárásaként. Végtelenül egyszerû elkészíteni, de annál finomabb. Ahogy a hófehér selymes-krémes panna cotta összekeveredik a fantasztikus színû kissé savanykás gránátalma öntettel és fel-felbukkan közte a tetejére szórt étcsokoládé forgács, az valami mennyei.
Hozzávalók 4 személyre:
250 ml tejszín, 50 ml tej, 50 g kristálycukor, 2 közepes zselatinlap (11x7,5 cm), 15 ml rum (amit én elhagytam, helyette fél vaníliarúd kikapart magjait kevertem hozzá)
20 g kristálycukor, 1 gránátalma ...