Répatorta cupcake-nek álcázva
sponsored links
Volt már nálunk répatorta, de persze jó gasztroblogger-szokás szerint ritkán veszem elõ ugyanazt a receptet kétszer (mondjuk ez nem is igaz, csak a férjek terjesztik, igenis vannak jól bevált darabok…).
Az igazi ok a kipróbálásra inkább az volt, hogy megláttam a GoodFoodban ezt a képet, és szinte mindegy is volt, mi a recept, tudtam, hogy ezt akarom! Amúgy is imádom a sötét nádcukor lágy, karamelles ízét és állagát, biztos voltam benne, hogy finom lesz a répás sütivel is.
Másik apropó volt a karácsonyi bazár gimis muffin-pultja, ahol a citromos-kókuszos-habos csoda mellett ezt is megvásárolhatták a látogatók. többeknek kellett hosszasan bizonygatnom, hogy de ez bizony répából készült
Répatorta
300 g finomliszt
2,5 tk sütõpor
2 tk fahéj
100 g sötét, lágy nádcukor (muscovado)
100 g világos nádcukor
4 tojás
250 ml olaj (egy kis citromos olíva nagyon jót tesz neki) ...