Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Lekvárok, dzsemek
sponsored links
Téli lekvárok : hagymából, sütõtökbõl | ||
Tovbb... | ||
Narancs... minden mennyiségbenNarancslekvár Duende és az anyósom receptje szerint ... | ||
Tovbb... | ||
NarancslekvárSosem gondoltam volna, hogy egyszer még narancslekvárt fogok készíteni, de a húgom, olyan süteményt szeretett volna, ami narancsos és csokoládés is egyszerre. A narancsrózsa készítésébõl meg ott maradt nekem 5 narancs a héja nélkül, meg a ... | ||
Tovbb... | ||
Vérnarancs zseléMi más is lehetne ebben a zimankóban, ismét egy kis befõzés. Ezúttal vérnarancs zselé készült nálam. Örültem, amikor megláttam a piacon a vérnarancsokat, bár belül még vörösödhetett volna a húsa, leve, így a zselém is vörösebb színt kapott volna...mint ... | ||
Tovbb... | ||
Ananászlekvár kísérletVolt egy fél ananászom. És annyira megihletett a narancslekvár, hogy befõztem ezt is. :) Míg a narancslekvárommal maradéktalanul elégedett vagyok, addig ezzel nem. De. Most már tudom, legközelebb hogyan csinálnám. Egyébként így sem rossz, csak ... | ||
Tovbb... | ||
NarancslekvárSzállj költemény, szólj költemény mindenkihez külön-külön ... | ||
Tovbb... | ||
Narancsos sárgarépa lekvár
Hogy jutott eszembe januárban lekvárt fõzni? Hát úgy, hogy jelentkeztem egy játékra 4Gyereknél, melynek a lényege, hogy a játékra jelentkezõ gaszroboggerek ... | ||
Tovbb... | ||
NarancslekvárA fiútestvérem több ideig Svájcban dolgozott, ott evett elõször narancslekvárt. Amikor hazajött többször is mondta nekem, hogy készítsek én is, mert mennyire finom. Most jött össze minden, hogy el is készüljön a narancslekvár. Egy marosvásárhelyi ... | ||
Tovbb... | ||
Narancsos, rumos gesztenyelekvárMagával a házi készítésû gesztenyelekvárral tinédzser éveim derekán találkoztam. Matek korrepetálásra jártam egy jobb sorsra érdemes arisztokrata származású nénihez és egyszer, egy hideg téli estén csodálatos ízû zserbóval kínált meg. Különlegesen ... | ||
Tovbb... | ||
HagymalekvárTöbb helyen láttam az interneten hagymalekvár receptet. Mivel eddig nem is hallottam róla (vagy csak nem vettem figyelembe), elõször arról kellett tájékozódnom, hogy hogyan ... | ||
Tovbb... | ||
CsokilekvárA Kókuszos kekszes szeletnél írtam, hogy kaptam ajándékba csokilekvárt, aminek a receptjét gyorsan el is kértem és én is elkészítettem. A csokin és a kakaóporon kívül nincs benne más, ami ízesítene, de mégis mintha kicsit konyakmeggyes íz is ... | ||
Tovbb... | ||
Illatos banánlekvárMegbarnult banánokból érdemes lekvárt fõzni. Mivel mézes fûszerkeveréket tettem bele, igazi karácsonyi illatú lekvár kerekedett ki belõle . ILLATOS BANÁNLEKVÁR ... | ||
Tovbb... | ||
Rumos-kókuszos narancslekvárEz a dzsem még december utolsó napján készült, róla a fotó, pedig rögtön az új év elsõ napján. Hogy ez miért lényeges? Mert ugye, amit csinál az ember ezen a napon, állítólag azt fogja csinálni egész évben (?)... Nos, az élet néha keresztül húzza az ember számításait vagy inkább vágyait, de ennek is nyilván oka van... :) Azért én bízom benne, hogy a jelenlegi életvitelem mellett, lesz ... | ||
Tovbb... | ||
Egy kis napfény a télben: mandarinlekvárA befõzõszezon nálam már januárban kezdõdik. Imádom, hogy a citrusgyümölcsöket télen is el lehet tenni, sõt ajánlott is, mivel ekkor van szezonjuk. Arról nem is beszélve, hogy gyönyörû napsárga színûk feldobják az ember ... | ||
Tovbb... | ||
Gyömbéres mandarinlekvárA tegnapi napon értesültem a rádióból arról, hogy az idei év divatszíne a mandarin lesz.A divatszakértõk javasolják, hogy már most kezdjük el a mandarin árnyalatú kiegészítõk vásárlását és viselését, így mire jön a nyár, amikor is a az új színtrendet a ... | ||
Tovbb... | ||
MANGO JAM MANDARINNAL...Vettem akciós mangót. Szeretem a fûszeres ízét. Jól passzol desszerthez, húshoz egyaránt. Már tervezem, hogy csatnit is készítek belõle, de még ez idáig nem jött meg az ihletem erre a receptre...Talán majd nyáron, a roston hús mellé... Most viszony egy finom dzsem készült belõle. Aki szereti a különleges ... | ||
Tovbb... | ||
Téli lekvár, sütõtökPanni és Józsi kertje számtalan sütõtökkel gazdagított tavaly, kettõ még most is a kamrában álldogál, hogy végre megfõjenek, megsüljenek, szóval nálunk a sütõtökszezon tartósnak bizonyult. Nem tudom, jó hír-e vagy sem, de bizony számíthatnak rá még a következõ napokban, hetekben imbiszen. Így aztán amikor tervezgetni kezdtem az ehetõ, iható ajándékainkat, a ... | ||
Tovbb... | ||
Lilahagyma lekvárA hagymalekvár tökéletes ajándék, de rá is lehet kattanni, és akkor mindenhez ezt fogod enni (nem csak sültekhez, hanem szó szerint bármihez). Elég sok receptet lehet találni a neten, de Limaráé tûnt a legjobbnak, és tényleg az is :). Hozzávalók: ... | ||
Tovbb... | ||
Lekvár, télenElsõ lépés: témaválasztás. Legyen kutatott, de ne túl népszerû, hagyjon teret a szakdolgozó számára úgy, hogy a dolgozatnak legyen kiindulópontja. A narancslekvár. A családi vagyon évek óta delikáteszekben végzi, holott nyilván itthon is elõállítható lenne. Ehhez ... | ||
Tovbb... | ||
AlmadzsemAz úgy történt, hogy akadt egy kevés alma itthon. Nem voltak már túl szépek, itt-ott barna foltok is felütötték már rajtuk a fejüket, és nem nagyon nyúltunk értük a gyümölcsös kosárba. Sajnáltam, hogy kárba vész, viszont az utóbbi 3 hétben 2-szer is volt almás sütemény, így nem nagyon szerettem volna megint azt készíteni... gondoltam egy kis téli ízû lekvárnak csak lesz helye a polcon... | ||
Tovbb... | ||
Kiwi lekvárKicsit tekintsünk túl a sütemények garmadáján, amiket az elmúlt napokban posztoltam. Csalóka képet ad ugyanis mindarról, ami a konyhámban és a fejemben zajlik. A helyzet ugyanis úgy áll, hogy a fejemben mindenféle zöldségek és gyümölcsök alakulnak át lekvárokká, krémekké, chutney-kká, könyvek érkeznek szatyorban, postán, amik ... | ||
Tovbb... | ||
Büszkeségeim 2011-benElgondolkodtam rajta, hogy vajon az idei évben melyik receptemre, pontosabban fõztömre vagyok a legbüszkébb. Rájöttem, hogy nehéz feladattal állok szemben, ha ezt el akarom dönteni, mivel egyrészt sokból válogathatok, másrészt vannak bizonyos ételek, melyekhez érzelmileg valamiért jobban kötõdök. Talán az alkalom, vagy az érzések miatt, amik épp akkor ... | ||
Tovbb... | ||